Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια με λίγα και απλά υλικά! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από μέλος Χρύσα Λεκάκη και την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Ένα ποτήρι σπορέλαιο
Ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ένα η και παραπάνω κουταλάκι κανέλα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει μέχρι που να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)
Χωρίς μίξερ μόνο με το φτερό ανακάτεμα
Ανακατεύουμε πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι για κάνα δυο λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα, την κανέλα, τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μέτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά απο τα τοιχώματα.
Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά το πολύ
Καλή επιτυχία!
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα