in , , ,

Πως να Κάνετε το Καθάρισμα για την Άνοιξη Εύκολο και Διασκεδαστικό

Αφού η κατάσταση μας έχει εγκλωβίσει μέσα στο σπίτι μας καιρός να κάνουμε και να οργανώσουμε κάποιες δουλειές μιας και η Άνοιξη μπήκε και επίσημα! Για να το κάνετε ευκολότερο και διασκεδαστικό, δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να τελειώσετε σε χρόνο μηδέν.

Σταματήστε να φοβάστε να καθαρίσετε

πηγή φωτό

Ο βασικός κανόνας για τον ποιοτικό καθαρισμό και ξεσκαρτάρισμα είναι να αποδεχτείτε ότι το εποχιακό καθάρισμα και πέταμα άχρηστων πραγμάτων είναι μόνο μια ανανέωση για το σπίτι σας, όχι κατακλυσμός. Εάν το κάνετε δύο φορές το χρόνο αντί για μία φορά τη δεκαετία, δεν θα χρειαστείτε μια ζωή. “Καθαρό σπίτι, καθαρές σκέψεις” είναι καλό να πεις στον εαυτό σου πριν αρχίσεις τις μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σου και στη ζωή σου.

Σχεδιασμός του καθαρίσματος

πηγή φωτό

Όλα είναι πιο απλά όταν έχετε ένα σχέδιο. Μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα να λάμψουν αμέσως. Είναι ευκολότερο να μοιράσετε τη δουλειά σε στάδια και να το κάνετε για μερικές ώρες κάθε μέρα για μερικές ημέρες.

Το σπίτι σας δεν είναι χωματερή

πηγή φωτό

Το να ξεκινήσετε να καθαρίζετε χωρίς να πετάτε πράγματα που δεν χρειάζεστε είναι σοβαρό λάθος. Κάντε χώρο αλλιώς θα καταλήξετε απλά βάζετε τα πράγματα από το ένα μέρος στο άλλο. Ένας κανόνας που λειτουργεί εδώ είναι: “Αν δεν το έχω χρησιμοποιήσει για ένα χρόνο, τότε δεν το χρειάζομαι πια.”

Πεντακάθαρα παράθυρα

πηγή φωτό

Ξεπλύνετε πρώτα τη βρωμιά με μια σφουγγαρίστρα εμποτισμένη με ξύδι. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα παράθυρα με νερό και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας με στρογγυλές κινήσεις. Το ξίδι είναι πιο αποτελεσματικό στον καθαρισμό των παραθύρων από τα καθαριστικά που αγοράζετε στα καταστήματα.
Πλένετε τα παράθυρα προς τα πάνω και προς τα κάτω και από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αυτό θα αναδείξει τα άπλυτα σημεία ώστε να τα καθαρίσετε.

Καθαρίστε επιφάνειες

πηγή φωτό

Με μια ελαφρά βρεγμένη σφουγγαρίστρα πλύνετε τους τοίχους και το ταβάνι. Ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σε καθαρό νερό συχνά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν βρώμικες κηλίδες επάνω της.
Είναι καλύτερο να καθαρίσετε πάνω και κάτω, επειδή η σκόνη δεν θα προσκολληθεί σε ήδη πλυμένες επιφάνειες.
Γυαλίστε τα έπιπλα με χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με μαλακτικό υφασμάτων. Αυτό θα διατηρήσει την επιφάνεια χωρίς σκόνη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Τα στιλβωμένα έπιπλα θα φαίνονται σαν καινούργια εάν τα ξεσκονίζετε με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο στο τσάι και στη συνέχεια να τα γυαλίσετε το με ένα βελούδινο ή φανελένιο ρούχο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τα τέλεια πατώματα

πηγή φωτό

Οποιοσδήποτε πάτωμα θα λάμψει αν προσθέσετε μόνο 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι ανά λίτρο νερού. Το καλύτερο είναι να πλένετε το δάπεδο τουλάχιστον δύο φορές, αλλάζοντας το νερό μία φορά.
Χρησιμοποιήστε κηροζίνη για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από λινέλαιο, και αν έχετε δάπεδο από πολυστρωματικά υλικά πλύντε το με αλκοόλη.

Για καθαρές ντουλάπες

πηγή φωτό

Πλύνετε όλα τα εσωτερικά των ντουλαπών, των συρταριών και των κομοδίνων με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια περάστε μαλακτικό υφασμάτων ή ένα αντιστατικό προϊόν.Αφήστε να στεγνώσει. Η σκόνη θα προσκολληθεί στα ρούχα σας λιγότερο με αυτόν τον τρόπο.
Αερίστε την ντουλάπα για ένα δίωρο ή παραπάνω.
Βάλτε ένα μικρό κομμάτι σαπουνιού στην καθαρή και αερισμένη ντουλάπα και θα φρεσκάρετε τα ρούχα σας για τους επόμενους μήνες.

Υφάσματα Έπιπλων σαν καινούργια

πηγή φωτό

Καθαρίστε την ταπετσαρία των επίπλων με την ηλεκτρική σκούπα και με ένα ειδικό ακροφύσιο τυλιγμένο σε γάζα που έχετε μουσκέψει σε διάλυμα αλμυρού νερού (μία κουταλιά της σούπας ανά λίτρο). Θα διώξει τη σκόνη και θα ανανεώσει το χρώμα της ταπετσαρίας του καναπέ ή της πολυθρόνας. Μετά από αυτό, σκουπίστε τα έπιπλα με ένα ελαφρύ διάλυμα σαπουνιού και ξεπλύνετε τον αφρό με ένα καθαρό υγρό πανί.
Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά καθαριστικά για να απομακρύνετε παλιούς λεκέδες στο ύφασμα επίπλων, πάρτε 3,5 γρ. άμυλο, 1,5 λίτρο υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1 κουταλάκι αλάτι. Ανακατέψτε τα, τοποθετήστε το μείγμα στους λεκέδες, αφήστε το να στεγνώσει και μετά καθαρίστε το με μια βρεγμένη βούρτσα.
Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στην ταπετσαρία είναι να την καλύψετε με ένα βρεγμένο σεντόνι και να το χτυπήσετε λίγο.

Τα τέλεια ράφια

πηγή φωτό

Εάν βρείτε μούχλα σε ένα βιβλίο, στεγνώστε το με πιστολάκι μαλλιών, βάλτε ένα κομμάτι χαρτόνι κάτω από τη σελίδα και ρίξτε υπεροξείδιο στο λεκέ. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το λεκέ με ένα πανί σε 20 λεπτά.
Πλύνετε τα λούτρινα ζωάκια με ζεστό νερό, προσθέστε μαλακτικό και στεγνώστε τα.
Αναμείξτε αρκετή ποσότητα αλατιού με ζεστό νερό και πλύνετε τα πιατικά και τα κεραμικά με αυτό για να αφαιρέσετε εύκολα τους πιο δύσκολους λεκέδες χωρίς να καταστρέψετε ακόμη και την πιο λεπτή επικάλυψη. Στεγνώστε τα πάντα με ένα πανί μετά το πλύσιμο.

Αστραφτερό μπάνιο

πηγή φωτό

Αν δεν έχετε καθαριστικό για τη μπανιέρα και το νεροχύτη, μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από σκουριά με λευκαντικό (βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει χλώριο).
Απαλλαγείτε από λεκέδες νερού και μούχλα στην κουρτίνα του ντους προσθέτοντας λίγο λευκαντικό χωρίς χλώριο στο πλυντήριο και αφήστε την κουρτίνα να στεγνώσει στον αέρα μετά.
Για να γλιτώσετε τον κόπο του θαμπού καθρέφτη στο μπάνιο, εφαρμόστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Λόγω της όξινης φύσης της, η Coca-Cola μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τις βρύσες του μπάνιου σας ξανά λαμπερές. Σε μια πλαστική φιάλη τοποθετήστε μια κεφαλή ψεκασμού. Ψεκάστε τις βρύσες και στη συνέχεια τρίψτε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα πανί. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά φανταστικό!

Κουζίνα βγαλμένη από περιοδικό

πηγή φωτό

Πλύνετε και καθαρίστε τα εσωτερικά των συρταριών με ένα ελαφρύ διάλυμα νερού και χυμού λεμονιού για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές.
Αν μυρίζετε κάτι δυσάρεστο στο ψυγείο αφού το καθαρίσετε, βάλτε μέσα ένα ποτήρι φρεσκοαλεσμένο καφέ.
Για να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας γεμίστε το με νερό, προσθέτοντας λίγο λευκαντικό χωρίς χλώριο. Ανοίξτε το νεροχύτη μετά από μια ώρα και ξεπλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων.

Τελευταίες πινελιές

πηγή φωτό

Τέλος, αν έχετε αρκετή ενέργεια, κάντε κάτι καλό για το σπίτι σας. Για παράδειγμα τοποθετήστε ένα νέο τραπεζομάντιλο, αλλάξτε τα καλύμματα των μαξιλαριών με αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στην Άνοιξη ή κρεμάστε νέες πετσέτες στο μπάνιο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Popcorn Time Επέστρεψε με καινούργια έκδοση: Δωρεάν ταινίες

DIY Vintage Πασχαλινό Kαλαθάκι

DIY Vintage Πασχαλινό Kαλαθάκι