in , ,

Και κάπως έτσι γυρίζονται τα επεισόδια σε ένα ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ! Τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. [BINTEO]

Γράφει ο Μιχαηλίδης Δημήτρης
Owner of Pastry Designs.

Η παραγωγή βίντεο μαγειρικής είναι μια διαδικασία από απλή ως πολύπλοκη. Οι άνθρωποι που ξεκινάνε τα βίντεο αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που το κάνουν ερασιτεχνικά στο σπίτι και σε αυτούς που το κάνουν επαγγελματικά σε κάποιο στούντιο.

Και κάπως έτσι γυρίζονται τα επεισόδια σε ένα ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ! Τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.
Και κάπως έτσι γυρίζονται τα επεισόδια σε ένα ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ! Τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.

Εγώ άνηκα στην πρώτη κατηγορία αλλά στη συνέχεια μετά από πολλή δουλειά κατάφερα να μεταπηδήσω στην δεύτερη. Ξεκίνησα τραβώντας τα βίντεο με ένα κινητό «μέτριο» για τα δεδομένα εκείνης της εποχής στην κουζίνα του σπιτιού μου. Κακή ποιότητα στα βίντεο και αρκετό  κοστολόγιο καθώς τα υλικά τα αγόραζα μόνος μου. Διότι δεν είναι μόνο τα υλικά της συνταγής, είναι και τα υλικά που σπαταλάς μέχρι να πετύχεις μια καινούρια, δική σου συνταγή.

Στην πορεία κατάφερα να αγοράσω με δόσεις μια ημιεπαγγελματική μηχανή με έναν τρίποδα για να τη στήνω. Έχοντας αρκετές προβολές στο YouTube με την πάροδο του χρόνου, ξεκίνησα να πληρώνομαι. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες οικονομίες που είχα στην άκρη από την κανόνική μου δουλειά με βοήθησε στο να οργανώσω το δικό μου στούντιο όπου θα έκανα τα βιντεάκια.

Τόσο καιρό έκανα το μοντάζ στο κινητό μου με μια εφαρμογή. Όταν όμως έφτασα τους 100.000 συνδρομητές, έπρεπε να αλλάξω ποιότητα τεχνικά ώστε να είναι πιο ευχάριστα τα βίντεο στον κόσμο που τα βλέπει. Καλή μεν η καμερούλα που είχα πάρει αλλά έπρεπε να αγοράσω και επαγγελματικά φώτα για το στούντιο καθώς και έναν καλό υπολογιστή για να κάνω επαγγελματικό μοντάζ.

Ως τώρα μιλάμε για έξοδα από την αρχή του ξεκινήματος, αξίας 8.000 ευρώ το λιγότερο. Η ποιότητα όμως με τα φώτα δεν άλλαξε αρκετά μιας και δεν ήξερα να τα δουλεύω κι επειδή μπήκαν και μεγάλοι χορηγοί στη μέση, όπου ήθελαν να διαφημιστούν στα βίντεό μου, έπρεπε να προσλάβω κάποιον ειδικό.

Ένας επαγγελματίας βιντεογράφος με καλό επαγγελματικό εξοπλισμό (κάμερες, φακούς, γυροσκόπεια, drone για εξωτερικά γυρίσματα) πληρώνεται 130-150 ευρώ για κάθε βίντεο. Ο φίλος μου Νίκος Παντελίδης Owner of Studio Pantelidis είναι ο άνθρωπος μου ανέβασε επίπεδο στην εκπομπή μαγειρικής μου και του χρωστάω πολλά. Είναι τελειομανής σαν κι εμένα και αληθινός άνθρωπος και δέσαμε ωραία σαν ομάδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός του που γυρίζουμε πλέον τα βίντεο κοστίζει γύρω στις 10.000 ευρώ. Μακάρι να πληρωνόμουν ακόμα πιο πολλά ώστε να του έδινα παραπάνω χρήματα μιας και το αξίζει. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό επενδύσαμε και σε εξοπλισμό ήχου ώστε να μπορούμε να βάλουμε τον θεατή «μέσα» στο βίντεο.

Να πούμε ότι για ένα βίντεο μιας συνταγής που στο σπίτι θα κάναμε σε 5 λεπτά , εμάς για να τη γυρίσουμε σε βίντεο μας παίρνει περίπου 2 ώρες (προετοιμασία χώρου, στήσιμο εξοπλισμού, ρυθμίσεις κάμερας κτλ). Τα πιο δύσκολα γυρίσματα είναι τα εξωτερικά. Αυτά στη φύση. Έχουν μεγάλη ανταπόκριση και αρέσουν πολύ στον κόσμο, όμως για να γυρίσουμε ένα τέτοιο επεισόδιο 5 λεπτών, εμείς είμαστε εκεί 6 ώρες.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με αυτό. Πολλοί και πολλές με ρωτάνε τα μυστικά για να κάνουν κανάλι στο Youtube και να πετύχει. Παιδιά, δεν ξεκινάς κανάλι με σκοπό τα λεφτά και το να πετύχεις. Όταν ξεκίνησα δεν είχα καν στο μυαλό μου ότι κάποια μέρα θα κάνει συνταγές μου όλη η Ελλάδα και ότι θα ζω από αυτό. Το έκανα γιατί ήταν κάτι δημιουργικό για εμένα και το λάτρευα.

Αν θέλετε να κάνετε βιντεάκια για το χαβαλέ σας, δώστε 300 ευρώ να αγοράσετε μια καμερούλα ή ένα κινητό και ξεκινήστε. Αν όμως θέλετε να κάνετε επαγγελματική δουλειά θα πρέπει να επενδύσετε κάποια χρήματα, να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία, να δουλέψετε σκληρά με επιμονή και κυρίως να ΑΓΑΠΑΤΕ αυτό που κάνετε.

Δειτε παρακάτω το βίντεο

Κάντε Εγγραφή εδώ για να δείτε όλες τις συνταγές του Δημήτρη https://www.youtube.com/channel/UCvFWP0O2V96YfJaJqlGhSLA/videos

Μιχαηλίδης Δημήτρης
Owner of Pastry Designs

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Τόσο καιρό το κάνετε λάθος. Πόσο επικίνδυνες είναι οι πετσέτες του μπάνιου

Αυτό είναι το νέο TESTING KIT για τον Κορονοϊό στην Ελλάδα- Βγάζει αποτέλεσμα σε 10 λεπτά

Αυτό είναι το νέο TESTING KIT για τον Κορονοϊό στην Ελλάδα- Βγάζει αποτέλεσμα σε 10 λεπτά