Η μηλόπιτα είναι γλυκό χειμωνιάτικο και αγαπημένο πολλών ανθρώπων. Ανάμεσα τους και εγώ! Λατρεύω τη μηλόπιτα και έχω δοκιμάσει πάρα πολλές συνταγές. Κάποιες δεν με έχουν ενθουσιάσει καθόλου, άλλες παρόλο που βγαίνουν πολύ νόστιμες θέλουν αρκετό χρόνο προετοιμασίας.
Η συγκεκριμένη συνταγή για μηλόπιτα είναι η αγαπημένη μου γιατί πρώτον είναι πεντανόστιμη (πιστέψτε με φτιάξτε διπλή δόση!) και δεύτερον είναι πανεύκολη να γίνει. Ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο νομίζω για πολλούς με την τόσο φορτωμένη καθημερινότητα που έχουμε.
Δείτε επίσης Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)
Δείτε επίσης Απλώνει φύλλα για πίτα και τα κόβει σε λωρίδες. Φανταστικό γλυκάκι με 2 υλικά! – ΒΙΝΤΕΟ!
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°.2
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.3
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε για λίγο ακόμα.4
Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.5
Έπειτα ρίχνετε το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια.6
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζετε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε.7
Ψήνετε το γλυκό για μία ώρα.8
Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.
Δείτε επίσης Πεντανόστιμες ροδέλες μήλου με κανέλα!
via foodmaniacs
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα