in , , , ,

Αφαίρεσε το Χρώμα από Μέταλλο Χωρίς Χημικά

Πώς να Αφαιρέσετε το Χρώμα από Μέταλλο Χωρίς Χημικά
Πώς να Αφαιρέσετε το Χρώμα από Μέταλλο Χωρίς Χημικά

Πολλοί ιδιοκτήτες που μισθώνουν κατοικίες απογοητεύονται όταν βλέπουν ότι έχουν βαφτεί μεταλλικά αντικείμενα είτε από απροσεξία είτε από τεμπελιά. Ο τρόπος για να αφαιρέσετε το χρώμα από το μέταλλο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος ή δαπανηρός.

Στην πραγματικότητα, ένα απίστευτο αφαιρετικό χρωμάτων σε μέταλλο είναι το βραστό νερό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μεταλλικά αντικείμενα όπως λάβες, μεντεσέδες, ροζέτες και πόμολα. Είναι πιθανότατα η ταχύτερη, ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή εάν γίνει σωστά. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική και πώς να την κάνετε χωρίς να γρατσουνίζετε ή να καταστρέφετε το μέταλλο.

Πώς να Αφαιρέσετε το Χρώμα από Μέταλλο Χωρίς Χημικά
Πώς να Αφαιρέσετε το Χρώμα από Μέταλλο Χωρίς Χημικά

Θα χρειαστείτε:
Μεταλλική ξύστρα ή σπάτουλα στοκαρίσματος
Ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης
Πανί που δεν αφήνει χνούδια
Βραστό νερό
Μαλακή βούρτσα
Μαγειρική σόδα

Ρίξτε το βραστό νερό πάνω από το μέταλλο μέσα στο ταψάκι το οποίο έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα σουπλά φελλού.

Αφήστε το μεταλλικό αντικείμενο μέσα στο νερό μέχρι να αρχίσει το χρώμα να φουσκώνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκούν πέντε λεπτά εκτός αν υπάρχουν πολλές στρώσεις ή χαραμάδες όπου το χρώμα είναι πιο δύσκολο. Αν παρατηρήσετε ότι το χρώμα δεν φουσκώνει, στραγγίξτε το νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία με περισσότερο βραστό νερό για να επαναθερμάνετε το μέταλλο.

10 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με coca cola

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις παρατηρήσετε ότι το χρώμα αρχίζει να ξεφλουδίζει, ξεκινήστε προσεκτικά να ξύνετε το χρώμα ενώ το αντικείμενο μουσκεύει στο νερό. Φροντίστε να φοράτε γάντια και προσέξτε να μην καείτε.

Όταν αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος, απομακρύνετε προσεκτικά τυχόν υπολείμματα με μια ξύστρα ή μια μαλακή βούρτσα. Αποφύγετε τη χρήση αντικειμένων όπως ατσαλόσυρμα ή συρμάτινη βούρτσα γιατί μπορεί να γρατσουνίσουν την επιφάνεια του μετάλλου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μέταλλο είναι μαυρισμένο κάτω από το χρώμα. Με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά, σκουριά και μαυρίλα. Εάν εξακολουθείτε να έχετε χρώμα σε δύσκολα σημεία, επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία προσθέτοντας μαγειρική σόδα για να αφαιρέσει το κολλημένο χρώμα και την μαυρίλα.

Αφού αφαιρεθεί όλο το χρώμα, εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε πώς θέλετε να καθαρίσετε το μέταλλο. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να το αφήσουν μαυρισμένο και παλαιωμένο. Άλλοι μπορεί να θέλουν να φαίνεται ολοκαίνουργιο και επιλέγουν να αφαιρούν προσεκτικά όλες τις μαυρίλες.

Μια τρίτη επιλογή είναι να αφαιρέσετε μερικές αλλά όχι όλες τις μαυρίλες. Με αυτόν τον τρόπο, τα αντικείμενα θα φαίνονται παλαιωμένα, αλλά όχι τόσο παλιά. Σκεφτείτε να αφήσετε τα μαυρισμένα μέρη σε εσοχές επιλέγοντας να γυαλίσετε μόνο τα προεξέχοντα τμήματα.

Πως να καθαρίσεις τα ψεύτικα κοσμήματα!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 12 Κοινά Λάθη και Πώς να τα Αποφύγετε

Δες την υπέροχη και στυλάτη κρεβατοκάμαρα της Φαίης Σκορδά