in , , , ,

9 Πράγματα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να Καθαρίζετε με την Ηλεκτρική Σκούπα

Το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα συχνά ακούγεται σαν την καλύτερη λύση για διάφορες βρωμιές. Ωστόσο, μετά από λίγο θα διαπιστώσετε ότι η χρήσιμη συσκευή σας έχει άσχημη οσμή, ότι η καθαριστική της ικανότητα έχει μειωθεί σημαντικά ή ότι έχει σταματήσει να δουλεύει, για άγνωστους λόγους. Και αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να απορροφήσετε με μια ηλεκτρική σκούπα εκτός από τον υδράργυρο από ένα σπασμένο θερμόμετρο.

Καφές, κόκκοι καφέ και κακάο

Αν προσπαθήσετε να καθαρίσετε καφέ με την σκούπα, αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας στο κάδο ή την σακούλα της. Ο χρησιμοποιημένος καφές είναι πάντοτε υγρός, ακόμη και όταν δεν φαίνεται ότι είναι. Επιπλέον, τα σωματίδια καφέ κολλάνε γρήγορα στα εσωτερικά μέρη της σκούπας και καθίσταται σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν.

Ο ξηρός καφές και το κακάο, είναι επίσης επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα επειδή τα μικρά σωματίδια τους μπορούν να μπλοκάρουν τα φίλτρα. Μπορούν επίσης να μπουν μέσα στον κινητήρα και να τον καταστρέψουν.

Χώμα και ξηρά μέρη φυτών

Τα παιδιά σας έχουν φέρει ποτέ χώμα στο χαλί; Το πρώτο πράγμα που θέλετε είναι να αρπάξετε την ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να καθαρίσετε το χαλί με μια βούρτσα γιατί η σκούπα θα ωθήσει το χώμα μέσα στο χαλί ακόμα πιο βαθιά και θα είναι πολύ δύσκολο να το βγάλετε.

Επιπλέον, εάν το χώμα είναι υγρό, μπορεί να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα στον κινητήρα. Τα ξερά λουλούδια και φύλλα φυτών μπορούν εύκολα να φράξουν ένα εύκαμπτο σωλήνα ή φίλτρο. Επίσης, τραβούν υγρασία όταν βρίσκονται μέσα στη σκούπα, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για διάφορα μέρη της συσκευής.

Μαλλιά

Είναι αδύνατο να αποφύγετε τις τρίχες αλλά πρέπει να προσέχετε είτε πρόκειται για τρίχωμα ζώων είτε για μαλλιά να μην μπουν στη σκούπα σε μεγάλες ποσότητες. Βουλώνουν τον κάδο και τα φίλτρα πολύ γρήγορα. Εάν εισέλθει μεγάλη ποσότητα η ισχύς της ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μειωθεί σημαντικά – ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με γρήγορες, περιστρεφόμενες βούρτσες που τραβούν τόσο πολύ τα μαλλιά που θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή ή να καθαρίσετε τις βούρτσες χειροκίνητα.

Καλλυντικά

Οι καλλυντικές σκόνες, λάμψεις μακιγιάζ και άλλα καλλυντικά που φαίνονται ξηρά περιέχουν στην πραγματικότητα διάφορα έλαια και ουσίες που αρχίζουν να λιώνουν υπό την επίδραση του ζεστού αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καλλυντικά θεωρούνται ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς της ηλεκτρικής σκούπας . Όλα επειδή τα λιπαρά συστατικά θα λιώσουν μέσα στη συσκευή και θα φράξουν τα μηχανικά μέρη και τα φίλτρα. Είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσετε τα φίλτρα μόλις τα καλλυντικά φτάσουν σε αυτά και πολλές φορές θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε εντελώς.

Μικρά κομμάτια χαρτιού και κομφετί

Το κομφετί βουλώνει τη σκούπα πολύ γρήγορα, γεγονός που προκαλεί την υπερθέρμανση της και τη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα. Το κομφετί που είναι φτιαγμένο από φύλλο αλουμινίου είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από το χαρτί κομφετί. Τα κομμάτια λιώνουν γρήγορα στο εσωτερικό της σκούπας υπό την επίδραση του ζεστού αέρα, κολλάνε σε δύσκολα σημεία και σταματούν τη λειτουργία της.

Ηλεκτρικά καλώδια

Μπορεί να φαίνεται σαν μια άνετη λύση για τον καθαρισμό των ηλεκτρικών καλωδίων αλλά τα ακροφύσια και η δύναμη απορρόφησης μπορούν να βλάψουν τα καλώδια και να σχίσουν λεπτά καλώδια. Αυτά τα σχισίματα δεν είναι πάντα ορατά και μπορεί να καταλήξετε σε βραχυκύκλωμα ή ηλεκτροπληξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αποφεύγετε να καθαρίζετε μέρη με πολλά καλώδια με αυτόν τον τρόπο, ειδικά αν αυτά έχουν διαφορετικό πλάτος (για παράδειγμα, στο γραφείο ή στην κουζίνα).

Υγρό πάτωμα

Είναι επικίνδυνο να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα ένα πάτωμα που είναι πολύ υγρό ή έχει υγρό φαγητό καθώς μπορείτε πραγματικά να πάθετε ηλεκτροπληξία. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να προκαλέσετε βραχυκύκλωμα. Εάν το πάτωμα είναι ελαφρώς υγρό, η σκόνη θα στερεοποιηθεί όταν φτάσει στο ακροφύσιο και το σωλήνα. Θα μειώσει την ισχύ αναρρόφησης και μια κακή μυρωδιά, που θα είναι δύσκολο να διώξετε, μπορεί να εμφανιστεί.

Μικρά κομματάκια γυαλιού

Τα μικρά κομματάκια γυαλιού μπορούν να χαλάσουν τη σκούπα αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να τα καθαρίζουν με αυτήν. Αν το κάνετε αυτό αρκετές φορές όταν σπάτε κάτι γυάλινο, τότε θα αναγκαστείτε γρήγορα να αλλάξετε το μαλακό εύκαμπτο σωλήνα, τα φίλτρα και τη σακούλα που συλλέγει τη σκόνη.

Μικρές βλάβες μπορεί να μην είναι καθόλου εμφανείς, αλλά η σκούπα δεν θα είναι σε θέση να κρατήσει τη σκόνη στο εσωτερικό και θα την επιστρέψει πίσω στο σπίτι σας.

Αλεύρι

Οι ειδικοί λένε ότι αν χρειαστεί να καθαρίσετε το αλεύρι με μια ηλεκτρική σκούπα, δώστε προσοχή στην ποσότητα που καθαρίζετε. Μία μικρή χούφτα δεν θα βλάψει τη συσκευή, αλλά αν χύσετε ολόκληρο το πακέτο, είναι καλύτερο να το μαζέψετε με το χέρι. Διαφορετικά, όλα τα φίλτρα θα μπλοκαριστούν και το αλεύρι μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του κινητήρα και να τον καταστρέψει.

Μείναμε έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι η ηλεκτρική σκούπα δεν καθαρίζει τα πάντα, όπως εσφαλμένα πιστεύαμε τόσο καιρό.

Δείτε επίσης
Δεν Λειτουργεί η Ηλεκτρική Σκούπα; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!
– Γιατί έχει κρεμάσει η πόρτα; Αιτίες και Λύσεις

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το FACEBOOK αλλάζει! Ξεχάστε ότι ξέρατε, έρχεται με νέα μορφή

Βάλτε Ξίδι στο Καζανάκι και Προσέξτε τι θα Συμβεί