in , , , ,

3D Εκτυπωμένα Μέλη από Τιτάνιο Βοήθησαν μια Ακρωτηριασμένη Γάτα να Περπατήσει Ξανά

Μια θηλυκή γάτα στη Ρωσία που έχασε και τα τέσσερα πόδια της από κρυοπαγήματα ο μπορεί να περπατήσει, να τρέξει και ακόμη και να ανέβει σκάλες, χάρη στους κτηνιάτρους που αντικατέστησαν τα κομμένα άκρα της με τρισδιάστατα εκτυπωμένα προσθετικά από τιτάνιο.

3D Εκτυπωμένα Μέλη από Τιτάνιο Βοήθησαν μια Ακρωτηριασμένη Γάτα να Περπατήσει Ξανά
3D Εκτυπωμένα Μέλη από Τιτάνιο Βοήθησαν μια Ακρωτηριασμένη Γάτα να Περπατήσει Ξανά

Η γκρίζα γάτα, που ονομάζεται Dymka (“ομίχλη” στα ρωσικά), είναι περίπου 4 ετών. Ένας περαστικός οδηγός την βρήκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο χιόνι στο Novokuznetsk στη Σιβηρία και την έφερε σε κλινική στο Νοβοσιμπίρσκ.

Η Dymka έπασχε από κρυοπαγήματα στα πόδια, τα αυτιά και την ουρά της – τόσο πολύ ώστε ο κτηνίατρος Σεργκέι Γκορσόφκο αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει τα κατεστραμμένα άκρα.

Ο Γκορσόφκο και οι συνεργάτες του στην κλινική συνεργάστηκαν με ερευνητές από το Πολυτεχνείο Tomsk (TPU) στο Τομσκ της Ρωσίας για να δημιουργήσουν ένα σύνολο προσθετικών για τη Dymka. Οι επιστήμονες ανέπτυξαν και εφάρμοσαν μια επικάλυψη από φωσφορικό ασβέστιο για να βοηθήσουν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων τιτανίου που συγκολλήθηκαν στα οστά των ποδιών της και για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και απόρριψης του εμφυτεύματος.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονική τομογραφία ακτίνων-X στα πόδια της Dymka για να μοντελοποιήσουν και κατόπιν να εκτυπώσουν τα 3D μέλη τιτανίου. Η Dymka έλαβε τα προσθετικά εμφυτεύματα της τον Ιούλιο του 2019 – πρώτα στα μπροστινά πόδια της και στη συνέχεια στα πίσω πόδια της.

Σε μια βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube από την κτηνιατρική κλινική στις 10 Δεκεμβρίου 2019 – επτά μήνες μετά τη σύνδεση των νέων ποδιών της Dymka – τεντώνεται, περπατά σε εξεταστήριο και παίζει με το άκρο μιας κουβέρτας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ένα κοντινό πλάνο δείχνει ότι τα πόδια τιτανίου καταλήγουν σε ελαστικές πατούσες όπως τα αληθινά πόδια της γάτας.

Η Dymka είναι η δεύτερη γάτα στον κόσμο που έχει λάβει τέσσερα προσθετικά μέλη. Το 2016, η κλινική του Νοβοσιμπίρσκ πραγματοποίησε μια παρόμοια διαδικασία, τοποθετώντας εμφυτεύματα τιτανίου σε αρσενική γάτα που ονομάζεται Ryzhik (“κόκκινο” στα ρωσικά), ο οποίος χρειάζονταν επίσης τετραπλό ακρωτηριασμό των παγωμένων ακρών του, σύμφωνα με τους The Times της Μόσχας.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΜΙΚΡΟΣ ΚΗΠΟΣ: Φτιάξε μικρά κηπάκια στο σπίτι σου!

ΜΙΚΡΟΣ ΚΗΠΟΣ: Φτιάξε μικρά κηπάκια στο σπίτι σου!

9 Λόγοι για τους Οποίους οι Πόρτες στις Δημόσιες Τουαλέτες δεν Φτάνουν στο Πάτωμα

9 Λόγοι για τους Οποίους οι Πόρτες στις Δημόσιες Τουαλέτες δεν Φτάνουν στο Πάτωμα