in , , ,

11 Συνήθη Πράγματα που Ήταν να Χρησιμοποιηθούν με Διαφορετικό Τρόπο

Στη ζωή μας, χρησιμοποιούμε πολλά πράγματα που αρχικά προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

11 Συνήθη Πράγματα που Ήταν να Χρησιμοποιηθούν με Διαφορετικό Τρόπο
11 Συνήθη Πράγματα που Ήταν να Χρησιμοποιηθούν με Διαφορετικό Τρόπο

Για παράδειγμα, το Play-Doh προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τη σκόνη άνθρακα από ταπετσαρία. Και το ηλεκτρικό στυλό του όπλου τατουάζ δημιουργήθηκε από τον Thomas Edison για την αντιγραφή εγγράφων. Αν αγαπάτε τις ιστορίες για το πώς τα πιο απλά πράγματα εφευρέθηκαν, σας έχουμε μια λίστα με τις εφευρέσεις που δεν χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που προορίζονταν αρχικά.

Πλαστελίνη Play-Doh

Στη δεκαετία του 1930, η εταιρεία Kutol Products από σαπούνι έφτιαξε μια εύκαμπτη ουσία που προοριζόταν να καθαρίσει την σκόνη άνθρακα από την ταπετσαρία. Τότε, σε πολλά σπίτια των ΗΠΑ υπήρχε θέρμανση με άνθρακα, έτσι υπήρχε πολλή σκόνη άνθρακα παντού. Το προϊόν έπρεπε καθαρίζει τα σωματίδια σκόνης χωρίς να καταστραφεί η ταπετσαρία.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατοικίες θερμάνθηκαν με αέριο και για το Play-Doh έγινε άχρηστο όταν επινοήθηκε η ταπετσαρία βινυλίου. Ο ανιψιός του ιδιοκτήτη της Kutol Products έσωσε την εταιρεία από την χρεοκοπία όταν διαπίστωσε ότι τα προϊόντα της χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά για να φτιάχνουν τα πράγματα. Έτσι, πήρε το όνομα Play-Doh και έγινε απίστευτα δημοφιλές.

Κάντο όπως οι Μαϊμούδες! Μήπως ξεφλουδίζουμε την μπανάνα Λάθος;

Ηλεκτρικό στυλό πιστολιού τατουάζ

Ο εφευρέτης Tomas Edison δημιούργησε μια μηχανή που ονομάστηκε ηλεκτρική στυλό. Χρησιμοποιήθηκε για την αντιγραφή σχεδίων και εγγράφων, γι’ αυτό ήταν πολύ δημοφιλές μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους. Το 1891, ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης τατουάζ Samuel O’Reilly εκσυγχρόνισε το μηχάνημα και άρχισε να το χρησιμοποιεί για να κάνει τατουάζ. Ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παπούτσια με ψηλό τακούνι

Στην αρχή, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια χρησιμοποιήθηκαν για ιππασία. Επέτρεπαν στους αναβάτες να κρατούν τα πόδια τους στα γκέμια, ειδικά όταν στέκονταν. Τώρα, αυτά τα παπούτσια φοριούνται κυρίως από τις γυναίκες.

Αεροπλάστ

Το αεροπλάστ εφευρέθηκε το 1957 από τους Αμερικανούς μηχανικούς Alfred Fielding και Marc Chavannes. Ήθελαν να κάνουν μια πλενόμενη ταπετσαρία και κολλήσαν μαζί 2 πλαστικές κουρτίνες ντους. Τελικά δημιουργήθηκαν φυσαλίδες αέρα ανάμεσα στις κουρτίνες.

Η ιδέα ήταν μια αποτυχία, αλλά οι εφευρέτες βρήκαν ότι ήταν εξαιρετικό υλικό συσκευασίας. Ο πρώτος πελάτης τους ήταν η IBM, η οποία το χρησιμοποίησε για να προστατεύσει τους υπολογιστές τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους. Στο τέλος, αυτή η εφεύρεση έγινε πολύ αναγκαία και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα.

Το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη

Το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη (E951) ανακαλύφθηκε το 1965 από τον χημικό James M. Schlatter. Σύνθεσε την ασπαρτάμη ως ένα ενδιάμεσο στάδιο στη δημιουργία της ορμόνης γαστρίνης, για την αντιμετώπιση των ελκών. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, ο Schlatter πήγε να πάρει ένα κομμάτι χαρτί και να έγλειψε το δάχτυλό του για να τον βοηθήσει να το πιάσει καλύτερα. Όταν το έκανε ότι διαπίστωσε ότι η ασπαρτάμη ήταν γλυκιά.

16 χρόνια αργότερα, η ασπαρτάμη ως γλυκαντική ουσία άρχισε να χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

MTV

Στην αρχή, το τηλεοπτικό κανάλι Music Television που εκπέμπεψε για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 1981, απλά μετέδιδε μουσικά βίντεο. Αλλά με την πάροδο των ετών, διάφορες εκπομπές, τηλεοπτικές σειρές και κινούμενα σχέδια μπήκαν στο πρόγραμμα.

TLC

Το ίδιο ισχύει για το TLC. Ξεκίνησε το 1972 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και τη NASA. Το TLC υποτίθεται ότι είναι ένα εκπαιδευτικό κανάλι και γι’ αυτό το ακρωνύμιο του είναι από το The Learning Channel.

Όμως, με τα χρόνια, άρχισαν να μεταδίδουν περισσότερες σειρές, παρουσιάσεις, εκπομπές reality, εκπομπές για τη μόδα και τον τρόπο ζωής, το μαγείρεμα, την απώλεια βάρους, τα ταξίδια, τους γάμους, τα παιδιά και ούτω καθεξής. Έτσι, από το 1998, η TLC δεν υποστηρίζει πια το The Learning Channel.

Facebook

Το Facebook προοριζόταν να είναι μια πλατφόρμα όπου οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (αλλά και φοιτητές από άλλα μέρη) θα μπορούσαν να επικοινωνούν και να μένουν σε επαφή. Το 2006, ο ιστότοπος έγινε προσβάσιμος για όλους τους χρήστες του διαδικτύου ηλικίας άνω των 13 ετών.

Χειραψία

Αυτή η κίνηση των αρχαίων στρατιωτών πιστεύεται ότι προήλθε από την πρόθεση να δείξουν ότι δεν είχαν κρυμμένο όπλο. Σήμερα, μια χειραψία χρησιμοποιείται για να πούμε γεια, αντίο, να συγχαρούμε κάποιον και ως ένδειξη εκτίμησης.

Σερβιέτες

Οι σερβιέτες εφευρέθηκαν για να σταματήσουν οι αιμορραγίες σε στρατιώτες. Αλλά το 1888, η Johnson & Johnson κυκλοφόρησε την πρώτη παρτίδα για γυναίκες, για να τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια των περιόδων τους.

Τηλέφωνα

Όλοι γνωρίζουν ότι τα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των κινητών, εφευρέθηκαν για να κάνουν κλήσεις. Αλλά σήμερα, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούνται για κλήσεις αλλά κυρίως για πλοήγηση στο διαδίκτυο, λήψη φωτογραφιών, ψυχαγωγία και πληρωμή για αγορές.

8 προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εντελώς λάθος

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μην τρώτε ΣΑΒΟΥΡΑ! Δείτε πόση ώρα πρέπει να περπατήσουμε για να «κάψουμε» μια σοκολάτα ή ένα σακουλάκι πατατάκια

Μην τρώτε ΣΑΒΟΥΡΑ! Δείτε πόση ώρα πρέπει να περπατήσουμε για να «κάψουμε» μια σοκολάτα ή ένα σακουλάκι πατατάκια

DIY: Πώς να φτιάξετε Κρεμαστές Μακραμέ Γλάστρες για Αρχάριους – Βίντεο