in , ,

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ
Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η ολοένα και μεγαλύτερη αντικατάσταση των παραδοσιακών μορφών τοιχοποιίας από τη χρήση ελαφρύτερων τοίχων μικρού πάχους και μεγάλων μονωτικών ιδιοτήτων.

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ
Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ελαφριάς και μικρού πάχους εσωτερικής τοιχοποιίας είναι οι γυψοσανίδες, που στηρίζονται σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό. Οι τοίχοι από γυψοσανίδα σε μεταλλικό σκελετό έχουν περιορισμένο βάρος και δεν επιβαρύνουν τον φέρων οργανισμό του κτιρίου, ενώ προσφέρουν γρήγορη, καθαρή και οικονομική δόμηση. Έτσι αποτελούν την πλεονεκτικότερη επιλογή στην περίπτωση των ανακαινίσεων. Επιπλέον το μικρό πάχος τους προφέρει περισσότερο ωφέλιμο χώρο στα κτίρια. Η κατασκευή ενός τέτοιου τοίχου είναι μεν απλή αλλά πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο. 20 Φανταστικά Σχέδια με Γυψοσανίδα για το Παιδικό Υπνοδωμάτιο

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας τοίχο από ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Διαδικασία Κατασκευής τοίχου από γυψοσανίδες

Βήμα 1

Αρχικά χαράσσεται το ίχνος του τοίχου στο δάπεδο, στους τοίχους και στην οροφή. Στη συνέχεια, τοποθετούνται στο δάπεδο και στην οροφή οι μεταλλικοί οδηγοί.

Βήμα 2

Τοποθετούνται οι ορθοστάτες. Η απόσταση των κατακόρυφων ορθοστατών είναι ανάλογη με το μέγεθος των τεμαχίων των γυψοσανίδων. Συνήθως η απόσταση δεν ξεπερνάει τα 60 εκ. Στο στάδιο αυτό γίνεται η πρόβλεψη για την τοποθέτηση πόρτας ή παραθύρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βήμα 3:

Κόβονται οι γυψοσανίδες περίπου 1-2 εκατοστά μικρότερες από την επιφάνεια που πρέπει να καλύψουν. Σημειώνεται, ότι η κοπή γίνεται πολύ εύκολα επιτόπου με ένα κοπίδι. Τοποθετούνται τα τεμάχια πάνω στον σκελετό και στερεώνονται με ειδικές βίδες.

Στο ενδιάμεσο κενό, δηλαδή ανάμεσα από τον σκελετό, μπορούν να τοποθετηθούν κατάλληλα υλικά που προσφέρουν θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία. Εκεί, μπορούν να ενσωματωθούν και όλες οι μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Βήμα 4

Οι αρμοί καλύπτονται με γυψόστοκο και στη συνέχεια καλύπτονται με χάρτινη κολλητική ταινία. Η επιφάνεια δεν χρειάζεται στοκάρισμα και μπορεί να βαφεί ή να επικαλυφθεί με πλακάκια, ταπετσαρία, διακοσμητικά τούβλα, κλπ.

Πώς θα μονώσω έναν τοίχο με γυψοσανίδα! – {ΒΙΝΤΕΟ}

via decobook

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Πώς να Κάνετε Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο να Φαίνεται Μεγαλύτερο

DIY Πως να Φτιάξετε Ένα Καλάθι από Σχοινί ΟΔΗΓΙΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]