in , , , ,

10 υπέροχες εναλλακτικές χρήσεις του κρασιού

χρήσεις για το κρασί

In vino veritas – Στο κρασί βρίσκεται η αλήθεια. Ωστόσο, πέρα από τη χαλάρωση του σώματος και της γλώσσας, το κρασί έχει πολλές άλλες χρήσεις που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε. Είτε ως βοηθητικό καθαριστικό, βαφή ή προϊόν ομορφιάς, το κρασί μπορεί να έχει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες που δεν έχουν καμία σχέση με το αλκοόλ. Έτσι, εδώ θα βρείτε 10 θαυμάσια δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε με οποιοδήποτε κρασί σας έχει μείνει στην κάβα…

1.Μαλακώνει το δέρμα

το κρασί μαλακώνει το δέρμα

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το κρασί κάνει το δέρμα σας μαλακότερο. Για να αποκομίσετε τα οφέλη, μπορείτε να ρίξετε λίγο κρασί πάνω σε ένα βαμβάκι και να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν προσώπου, να το αναμίξετε σε μάσκα προσώπου ή να το προσθέσετε στο μπάνιο σας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί κάνουν το δέρμα σας πιο ζεστό, ελαστικό και απαλό. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγο κρασί σε ένα λουτρό ποδιών για το ίδιο αποτέλεσμα στα πόδια σας.

2. Σαν χρώμα ζωγραφικής

κρασί σαν χρώμα ζωγραφικής

Όλοι γνωρίζουν ότι οι λεκέδες από κόκκινο κρασί είναι δύσκολο να βγουν. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσουμε την χρωστική δύναμή του; Το κρασί λειτουργεί πολύ καλά στην ακουαρέλα όταν ζωγραφίζεις εικόνες, για παράδειγμα. Το τέχνασμα είναι ότι το κρασί αλλάζει το χρώμα του καθώς στεγνώνει, έτσι μπορείτε να παρακολουθήσετε την εικόνα σας να μετατρέπεται ενώ τη ζωγραφίζετε!

Δείτε επίσης: Φτιάξτε τα δικά σας ράφια κρασιών απο παλέτες ή σανίδες!

3. Κόκκινες ανταύγιες

κόκκινες ανταύγειες με κρασί

Αν έχετε σκούρα μαλλιά, μπορείτε να προσθέσετε λεπτές κόκκινες λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες κρασιού. Αν θέλετε η χρωστική να διαρκεί περισσότερο, ανακατέψτε το κόκκινο κρασί με λίγο σκόνη κακάο για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά σας και αφήστε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα, ανακατέψτε το κρασί με λίγο σκόνη χέννας, ξίδι μηλίτη, ελαιόλαδο και αλεσμένο καφέ.

4. Πλύσιμο φρούτων

κρασί για πλύσιμο φρούτων

Το κόκκινο κρασί που έχει μείνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλύση φρούτων. Περιέχει ρεσβερατόλη, μια ένωση φυτών που βοηθά στην εξάλειψη της σαλμονέλας και των βακτηρίων E. coli που ευθύνονται για τροφική δηλητηρίαση. Τα κεράσια που έχουν πλυθεί με κρασί είναι πολύ καλύτερα αν τα προσθέσετε σε ένα κέικ!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

5. Αφαίρεση λιπαρών λεκέδων

αφαίρεση λεκέδων με κρασί

Χρησιμοποιήστε το λευκό κρασί για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες λαδιού ή γράσου από το δάπεδο του γκαράζ σας, το αυτοκίνητο ή το κελάρι σας. Τόσο το αλκοόλ όσο και η όξινη φύση του κρασιού βοηθούν να απαλλαγούμε από τους λεκέδες για πάντα.

6. Απολύμανση κουζίνας

απολύμανση κουζίνας με κρασί

Οι επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον εργάζονται για την ανάπτυξη ενός φυσικού απολυμαντικού που χρησιμοποιεί κρασί. Εκτός από την εξάλειψη βακτηρίων σαλμονέλας και E. coli, ο λευκός οίνος είναι επίσης καλός στην καταπολέμηση των Staphylococcus aureaus, Pseudomonas aeruginosa και Klebsiella pneumoniae, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το λευκό κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει διάφορα βακτήρια. Επιπλέον, η αλκοόλη που περιέχεται στο κρασί εξασφαλίζει ότι η κουζίνα σας θα είναι καθαρή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό λευκό κρασί, καθώς η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σημαίνει ότι οι επιφάνειες δεν θα παραμείνουν κολλώδεις. Απλώς να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε κρασί σε γρανίτη, καθώς το οξύ προκαλεί βλάβη στην επιφάνεια.

Δείτε επίσης: Καρκινογόνος ουσία που βρίσκεται στο ζιζανιοκτόνο της Bayer ανιχνεύτηκε σε πολλά κρασιά και μπίρες

7. Βάψιμο ρούχων

βάψιμο ρούχων με κρασί

Τα ρούχα που έχουν καταστραφεί από λεκέδες δεν χρειάζεται να πεταχτούν. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να τα βάψετε με κόκκινο κρασί! Απλά θερμαίνετε αρκετό κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το ρούχο.

8. Φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, λίγο κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να τη φορτίσετε ξανά. Το οξύ στο κρασί επιτρέπει στα ηλεκτρόνια να ρέουν ελεύθερα μεταξύ των αρνητικών και θετικών τερματικών, δημιουργώντας αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

9. Μαρινάρισμα κρέατος

Το μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα κρέατος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κρέας σε επανασφραγιζόμενη τσάντα ή μπολ, προσθέστε κόκκινο κρασί και αφήστε για αρκετές ώρες. Όταν ψηθεί ή τηγανιστεί, το κρέας θα είναι ζουμερό και τρυφερό. Δεδομένου ότι το αλκοόλ εξατμίζεται όταν θερμαίνεται, τα παιδιά μπορούν επίσης να τρώνε το κρέας. Εκτός από την επιπλέον γεύση η έρευνα δείχνει ότι το κρασί μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των καρκινογόνων ενώσεων στο κρέας. Θα πρέπει να μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 6 ώρες για να εξαλείψετε έως και το 90% των χημικών που σχηματίζουν καρκίνο.

10. Προσελκύει τα μυγάκια των φρούτων

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι πιο δελεαστικά από ένα ποτήρι κρασί για τα μυγάκια. Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα για πάντα. Κατ ‘αρχάς, ρίχνουμε λίγο κρασί σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με πλαστικό περιτύλιγμα τροφίμων. Στη συνέχεια, κάντε αρκετές τρύπες στο περιτύλιγμα των τροφίμων, έτσι ώστε οι μικρές μύγες μπορούν να μπουν μέσα, αλλά δεν θα είναι σε θέση να ξεφύγουν.

φωτ.: cleverly

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

τι να φτιάξεις με μια παλιά κορνίζα

Πώς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά κορνίζα

Aυτές είναι οι 28 ομορφότερες γυναίκες σε 28 καταπληκτικές φωτογραφίες