in , , , ,

20 πανέξυπνα κόλπα που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Ετοιμάσαμε μια λίστα με 20 πανέξυπνα κόλπα που θα σας διδάξουν πώς να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα σας, να κάνετε τα παπούτσια αδιάβροχα, να ενισχύσετε τα ηχεία του τηλεφώνου σας και πολλά άλλα!

1. Πώς να φυτέψετε τριαντάφυλλά από κοτσάνια

Πριν φυτέψετε τριαντάφυλλα που έχετε κόψει σε γλάστρες, πιέστε τα κοτσάνια μέσα σε μικρές πατάτες. Η υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στις πατάτες θα επιτρέψουν στα κοτσάνια να αναπτύξουν υγιείς ρίζες.

2. Κάντε εύκολα τα παπούτσια σας αδιάβροχα

Για να μετατρέψετε τα πάνινα παπούτσια σας σε αδιάβροχα, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο από  κερί μέλισσας και ένα πιστολάκι μαλλιών. Απλώστε το κερί σε όλα το μήκος των παπουτσιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να λιώσετε το κερί μέλισσας έως ότου δεν μπορείτε πλέον δεν είναι ορατό. Τα αδιάβροχα παπούτσια σας είναι έτοιμα!

3. Στεγνώστε τα ρούχα σας πιο γρήγορα

Εάν δεν έχετε στεγνωτήριο και πρέπει να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας, ιδού η λύση. Τοποθετήστε τα βρεγμένα ρούχα σας σε μια στεγνή πετσέτα. Στρίψτε την πετσέτα όσο πιο σφιχτά μπορείτε μέχρι να στραγγίξει όλο το νερό. Απλώστε σε μια καρέκλα να στεγνώσουν.

Δείτε επίσης: 14 τρικ για τα ρούχα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

4. Παπούτσια που μυρίζουν

Αν τα παπούτσια σας μυρίζουν, τοποθετήστε μερικά σακουλάκια τσαγιού μέσα σε κάθε παπούτσι για να απορροφήσει τη μυρωδιά. Εάν τα παπούτσια σας δεν είναι μόνο δύσοσμα αλλά και υγρά, γεμίστα τα ρύζι και λίγη σόδα μαγειρική και αφήστε για λίγες μέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

5. Σφιχτά παπούτσια

Αν τα κανούρια σας παπούτσια σας είναι πολύ σφιχτά, αυτός  είναι ένας τρόπος να τα ανοίξετε. Γεμίστε κάθε παπούτσι με υγρή εφημερίδα όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την εφημερίδα.

6. Πώς να ανάψετε μια φωτιά

Τα πατατάκια δεν είναι μόνο ένα νόστιμο σνακ. Το λίπος, το λάδι και οι χημικές ουσίες στα τσιπς του καθιστούν ένα τέλειο προσάναμμα.

7. Βρείτε μικρά αντικείμενα που χάσατε

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα σας για να βρείτε μικροσκοπικά αντικείμενα που έχετε χάσει, όπως σκουλαρίκια. Απλά καλύψτε το τέλος της ηλεκτρικής σκούπας με μια κάλτσα ή καλσόν και ξεκινήστε την αναζήτησή σας.

Δείτε επίσης: Δεν Λειτουργεί η Ηλεκτρική Σκούπα; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

8. Σημαδέψτε το μπουκάλι του νερού ανά ώρα

Εδώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την καθημερινή σας πρόσληψη νερού. Σχεδιάστε γραμμές στο μπουκάλι σας με ένα μαρκαδόρο και στη συνέχεια γράψτε το χρόνο δίπλα στο σημαδεμένο επίπεδο. Η σήμανση θα χρησιμεύσει ως οπτική υπενθύμιση για να πιείτε νερό και θα σας βοηθήσει να πετύχετε την καθημερινή σας ανάγκη πρόσληψης νερού.

9. Αφαιρέστε τους κίτρινους λεκέδες από τη λεκάνη

Ρίξτε ένα μπουκάλι αναψυκτικού τύπου κόλα στη λεκάνη και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα τρίψτε με νερό και σαπούνι και θα λάμπει

10. Ξεβουλώστε το νεροχύτη

Αφήστε να τρέξει καυτό νερό στη βρύση. Κατόπιν ρίξτε ένα φλύτζάνι νερό με μαγειρική σόδα που αφρίζει. Στη συνέχεια ρίξτε πολύ αργά ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι. Ξεβγάλτε με καυτό νερό.

Δείτε επίσης: Ένας μικρός Οδηγός για την Καθαριότητα του Σπιτιού. 30 Κόλπα και τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

11. Καθαρίστε το τηλέφωνο του ντους

Για να καθαρίσετε το ντους σας ή τις βρύσες του μπάνιου, γεμίστε μια πλαστική σακούλα με λευκό ξύδι και στερεώστε την στο τηλέφωνο του ντους με ένα λάστιχο. Αφήστε το να μείνει στο ξύδι όλη τη νύχτα και αφαιρέστε την σακούλα.

12. Πώς να μην φεύγουν τα κουμπιά

Αν θέλετε τα κουμπιά να μένουν στη θέση τους περάστε τα με λίγο γυαλιστικό νυχιών.

13. Αποσμητικό της στιγμής

Αν έχετε ξεχάσει το αποσμητικό σας και νιώθετε ότι μυρίζετε, απλά κόψτε ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι στη μέση και τρίψτε το στο δέρμα σας.

14. Ενισχύστε τα ηχεία του τηλεφώνου

via

Απλά τοποθετήστε το τηλέφωνο μέσα σε ένα γυάλινο ποτήρι

15. Διατηρήστε τον πάγο περισσότερο

Αν θέλετε να διατηρηθεί ο πάγος περισσότερο απλά ρίξτε αλάτι

16. Φρέσκια αναπνοή

via

Ξεχάσατε να βουρτσίσετε τα δόντια σας; Απλά μασήστε ένα κομμάτι μήλο.

17. Υπέροχη μυρωδιά

Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει για ώρες; Απλά φτιάχτε ένα κερί από λεμόνι ή πορτοκάλι. Οδηγίες εδώ

18. Πώς να ανοίξετε ένα γυάλινο βάζο

Έχετε πιθανώς ακούσει πολλούς τρόπους για να ανοίξετε ένα καπάκι βάζου. Μία από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές μεθόδους είναι να αφαιρέσετε το καπάκι χρησιμοποιώντας σελοτέιπ. Αν όμως δεν έχετε; Βάλτε το βάζο σε τρεχούμενο ζεστό νερό ή βουτήξτε το σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και ανοίξτε.

19. Το κόλπο με την ξύλινη κουτάλα

Το παλιό κόλπο με την ξύλινη κουτάλα. Αν βράζετε κάτι και δε θέλετε να ξεχειλίσει από την κατσαρόλα, απλά βάλτε μια ξύλινη κουτάλα στο χείλος της κατσαρόλας.

20. Πώς να ανοίξετε τη θήκη της κάρτας sim

Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλειάκι πρόχειρο απλά χρησιμοποιήστε ένα συνδετήρα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Σκυλόσπιτο και πως να το φτιάξετε εύκολα με Σχεδιάγραμμα

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα λευκά σας παπούτσια