in , ,

8 επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο που θα ζηλέψεις!

Αν θέλεις να τοποθετήσεις δάπεδα από ξύλο ή επένδυση τοίχου με ξύλο, αλλά το κόστος σού φαίνεται πολύ ακριβό, τα πλακάκια σαν ξύλο είναι ιδανική επιλογή για σένα. Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ακριβώς το χρώμα, ακόμα και τους σχηματισμούς του ξύλου. Οι τιμές των πλακιδίων είναι πολύ πιο οικονομικές, σε σχέση με το φυσικό ξύλο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Ταυτόχρονα, τα πλακάκια σαν ξύλο έχουν το πλεονέκτημα, ότι δε χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση, όπως το φυσικό ξύλο. Μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια, με ελάχιστη φροντίδα από την πλευρά σου. Άλλος ένας λόγος για να αγαπήσεις τα πλακάκια τύπου ξύλου είναι και το γεγονός, ότι μπορούν να τοποθετηθούν στο μπάνιο, χωρίς φόβο για την υγρασία. Όμως, ποιες είναι οι επιλογές σου και τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις, για να επιλέξεις τα σωστά πλακάκια; Εμείς είμαστε εδώ, για να λύσουμε κάθε απορία σου.

Πλακάκια σαν ξύλο: 8 φανταστικές επιλογές για δάπεδα & τοίχους!

#1 Πλακάκια σαν ξύλο από γρανίτη

Ο γρανίτης αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα υλικά κατασκευής πλακιδίων. Συχνά, τα πλακάκια απομίμησης ξύλου που συναντάμε στο εμπόριο κατασκευάζονται από γρανίτη, για πολύ μεγάλη αντοχή και τοποθέτηση σε κάθε χώρο του σπιτιού. Μπορείς να τοποθετήσεις πλακάκια γρανίτη στο σαλόνι, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή επιλογή για την επένδυση σκάλας με πλακάκι, καθώς δεν είναι ολισθηρό υλικό.

Από άποψη αισθητικής, έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να βρεις γρανιτοπλακάκια απομίμησης ξύλου ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα, που σχηματίζουν νερά και μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινό ξύλο. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα υλικό δεν ομοιάζει ακριβώς την υφή και την αίσθηση του ξύλου, το οποίο είναι ένα μοναδικό υλικό.

#2 Κεραμικά πλακάκια σαν ξύλο

Και τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα οικονομικές και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Τα κεραμικά πλακάκια απομίμησης ξύλου δίνουν απάντηση σε πολλούς ενδιαφερόμενους που σκέφτονται τι πλακάκια να βάλουν στο σαλόνι ή ακόμα στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, για κλασική και ρουστίκ αισθητική.

Το μπάνιο είναι ο χώρος που τείνει να μας απασχολεί περισσότερο, καθώς έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας και συχνά ολισθηρό δάπεδο. Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο, αν και έχουν μέτρια αντοχή στην υγρασία και χρειάζονται στεγάνωση για να αντέξουν πολλά χρόνια. Σου προτείνουμε να εξετάσεις αυτή την επιλογή, είτε θέλεις ματ, είτε γυαλιστερά πλακάκια τύπου ξύλου.

#3 Λευκόπαστα πλακάκια σαν ξύλο

Τα λευκόπαστα πλακάκια είναι εκείνα, τα οποία έχουν σαν βάση τη λευκή πάστα. Ψήνονται σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά γενικό κανόνα, έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Έτσι, αν ψάχνεις για πλακάκια απομίμησης ξύλου που θα αντέξουν πολλά χρόνια, χωρίς φθορές, είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα.

Χρησιμοποιούνται λιγότερο, σε σχέση με τα κεραμικά πλακάκια και τα πλακάκια γρανίτη, καθώς οι τιμές τους συνηθίζεται να είναι πιο ακριβές. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα να αντέχουν σε χτυπήματα και γρατζουνιές και θεωρούνται κατάλληλα για κάθε χώρο, ακόμα και για το μπαλκόνι, όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για τα ιδανικά πλακάκια για εξωτερικό χώρο, αν θέλεις περισσότερες ιδέες για το μπαλκόνι σου!

#4 Πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο

Συχνά ακούμε τον όρο “πορσελανάτο πλακάκι”, χωρίς να γνωρίζουμε απαραίτητα σε τι αναφέρεται. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα πλακάκια στην κατηγορία των πλακιδίων γρανίτη, που έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Κατασκευάζονται με ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που θέλεις να τα τοποθετήσεις. Οι τιμές για πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο διαμορφώνονται, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά τους.

Για παράδειγμα, αν θέλεις πολύ ισχυρά αντιολισθητικά πλακάκια για το μπάνιο ή για εξωτερικό χώρο, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω. Όσο για την αισθητική τους, μπορούν να έχουν διάφορους χρωματισμούς, σε ματ και γυαλιστερή μορφή. Σίγουρα θα βρεις πολλές εναλλακτικές επιλογές σε πορσελανάτα πλακάκια τύπου ξύλου, αφού έχουν ηγετική θέση στα καταστήματα πλακιδίων.

#5 Laminate δάπεδα & τοίχοι

Το laminate δεν αποτελεί άλλο ένα υλικό για πλακάκια σαν ξύλο. Συνήθως, τοποθετείται σε σανίδες και είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική του φυσικού ξύλου. Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι τοποθετούν laminate δάπεδα στο σπίτι τους, ειδικά σε χώρους χωρίς πολλή υγρασία.

Το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα θεωρούνται ιδανικοί χώροι για να τοποθετήσεις laminate. Αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματα laminate πατωμάτων, ότι δηλαδή δεν είναι κατάλληλα για το μπάνιο. Ωστόσο, αν θέλεις μια αισθητικά κομψή και οικονομική επιλογή για απομίμηση ξύλου, δε μπορείς να το αγνοήσεις. Μπορείς να το βρεις σε διαφορετικούς χρωματισμούς, ανοιχτούς και σκουρόχρωμους.

Διάβασε ακόμα Αλλάξτε τα χρώματα στα πλακάκια του μπάνιου σας, χωρίς να αλλάξετε τα πλακάκια! Ένας πλήρης και χρήσιμος οδηγός!

#6 Ταπετσαρία σε μορφή ξύλου

Αν ψάχνεις εναλλακτικές για να χαίρεσαι την αισθητική του ξύλου, αλλά σε οικονομική τιμή, τότε μπορείς να εξετάσεις και την εναλλακτική της ταπετσαρίας για τοίχους. Οι ταπετσαρίες είναι αρκετά οικονομικές και παρέχουν μια τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Έτσι, μπορείς να βρεις και ταπετσαρία με απομίμηση ξύλου για τους τοίχους σου.

Αν φοβάσαι, πως η ταπετσαρία δε θα αντέξει στο μπάνιο σου, λόγω της υγρασίας, έχουμε ευχάριστα νέα για σένα. Μπορείς να βάλεις άνθυγρη ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου, για γρήγορα και οικονομικά αποτελέσματα. Σίγουρα, δεν έχει την ίδια αίσθηση με το φυσικό ξύλο, αλλά προσφέρει υψηλή αισθητική στο χώρο, χωρίς σπατάλη χρημάτων.

#7 Ματ ή Γυαλιστερά πλακάκια σαν ξύλο;

Δεν αρκεί να επιλέξεις το υλικό κατασκευής για τα πλακάκια απομίμησης ξύλου του σπιτιού σου. Πρέπει να επιλέξεις και τον τύπο πλακιδίων, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης που θέλεις να πετύχεις. Το πιο σύνηθες δίλημμα που μας απασχολεί, όταν επιλέγουμε πλακάκια σαν ξύλο είναι, αν θα έχουν γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Φυσικά, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια παραδοσιακή ή ρουστίκ διακόσμηση, το γυαλιστερό δάπεδο θα φαίνεται αφύσικο και δύσκολα θα ταιριάζει με το σύνολο. Η ματ επιφάνεια φαίνεται πιο φυσική και πιο κοντά στο αληθινό ξύλο. Από την άλλη πλευρά, τα γυαλιστερά πλακάκια σε χρώμα ξύλου είναι εντυπωσιακά και προσελκύουν τα βλέμματα, δίνοντας μια αίσθηση πολυτελείας.

Διάβασε επίσης: Αυτοκόλλητα πλακάκια και ταπετσαρίες! Αλλάξτε όψη στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά! Βίντεο

#8 Ποια πλακάκια είναι κατάλληλα για επένδυση τοίχου;

Αν ψάχνεις πλακάκια σαν ξύλο για να επενδύσεις τους τοίχους σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου, πρέπει να έχεις διαφορετική προσέγγιση. Όταν επιλέγεις πλακάκια απομίμησης ξύλου για δάπεδα, η αντοχή στην καταπόνηση έχει πρώτη προτεραιότητα. Για την επένδυση τοίχου, από την άλλη πλευρά, η αισθητική έχει τον πρώτο λόγο. Χρειάζεσαι πλακάκια που να ταιριάζουν με το χρώμα του ταβανιού και το γενικότερο στυλ του χώρου.

Πρέπει να μη σκοτεινιάζουν το δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται ευρύχωρο. Έτσι, συνηθίζεται να επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, μονόχρωμα ή με νερά. Τα πορσελανάτα, αλλά και τα κεραμικά πλακάκια θα σου προσφέρουν πολλές επιλογές, για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Ειδικά για το μπάνιο, πολλοί επιλέγουν να βάλουν όμοια πλακάκια για το δάπεδο και τον τοίχο, ώστε να διατηρηθεί η ομοιομορφία.

via douleutaras

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Ikea Hacks – Φτιάξτε ένα ιπτάμενο τραπεζάκι!

Πώς να βάψετε υφάσματα, μπλουζάκια, μαξιλαροθήκες απλά με λουλούδια!