in , , , , ,

10+ καθημερινά κόλπα που φαίνονται απίστευτα αλλά κάνουν δουλειά!

Πλεόν το ίντερνετ κατακλύζεται από διάφορα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι, σας, για να αποθηκεύσετε πράγματα κτλ. Εμείς συγκεντρώσαμε 14 κόλπα που στην αρχή θα σας φανούν απίστευτα, όμως αν τα δοκιμάσετε θα εξοικονομήσετε σίγουρα χρήματα και χρόνο!!

1.Μείωση στην κατανάλωση υγρού σαπουνιού

Αν σας έχει τελειώσει το υγρό σαπούνι και θέλετε να εξοικονομήσετε και χρήματα από την αγορά του, απλά ανοίξτε μια τρύπα στο σφουγγάρι σας και βάλτε μέσα λίγο απλό στέρεο σαπούνι.

2.Ασπρίστε και απολυμάνετε το ξύλο κοπής

Θα χρειστείτε 3-4 κουτ.γλυκού σόδα, 1 κουτ.γλυκού υγρό απορρυπαντικό και 1-2 κουτ. γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αναμειγνύετε δημιουργώντας μια πάστα, βάζετε στο ξύλο κοπής και αφήνετε αρκετές ώρες.

3. Οδοντόκρεμα αντί για ταμπλέτες λεκάνης

Ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας μπορεί να διαρκέσει και 3 μήνες, θα δίνει άρωμα φρεσκάδας και θα λευκαίνει την λεκάνη. Απλά κάντε κάποιες τρύπες στο σωληνάριο και τοποθετήστε το στο καζανάκι.

Δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας μαλακτικό για τα ρούχα, που θα έχει τη μυρωδιά που σας αρέσει.

4. Σπρέυ για ρούχα χωρίς σίδερο

Θα χρειαστείτε ένα κουτ. γλυκού μαλακτική μαλλιών, 1 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό και 2 ποτήρια νερό. Αναμείξτε, ψεκάστε τα ρούχα, ισιώστε με τα χέρια και αφήστε να στεγνώσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

5. Η άμμος για τις γάτες απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές

Βάλτε λίγη άμμο για γάτες στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ σας ή αν έχετε κάτι που έχει δυσάρεστη μυρωδιά κλείστε το σε μια σακούλα με άμμο για μερικές μέρες και η μυρωδιά θα φύγει.

6. Παγίδα για μυγάκια

Το καλοκαίρι κυκλοφορούν διάφορα μυγάκια στο σπίτι. Ιδανική λύση είναι να βάλετε σε ένα μπολ λίγα κομμάτια φρούτων, να καλύψετε με μια μεμβράνη και να ανοίξετε μια τρύπα στο πάνω μέρος. Τα μυγάκια θα μπορούν να μπουν αλλά δε θα μπορούν να βγουν.

7. Καλύψτε τρύπες από καρφιά με σαπούνι

Σας φαίνεται απίστευτο αλλά αν τρίψετε λευκό σαπούνι με κυκλικές κινήσεις στην τρύπα στον τοίχο, η τρύπα θα γίνει σχεδόν αόρατη.

Δείτε επίσης: Αξιοποιήστε Σωστά το Πράσινο Σαπούνι

8. Ένα λαστιχάκι θα μειώσει την κατανάλωση του σαπουνιού

via

Αν βάλετε ένα λαστιχάκι στο στόμιο που έχει την αντλία, θα καταναλώνετε λιγότερο σαπούνι καθώς με κάθε πάτημα θα βγαίνει η σωστή ποσότητα.

9. Λακ και ένα γάντι θα καθαρίσουν τις τρίχες των κατοικιδίων

via

Ψεκάστε λακ σε ένα γάντι και περάστε το πάνω από τα έπιπλα ή τους καναπέδες. Θα δεις ότι θα συγκεντρώσεις πολύ εύκολα τυχόν τρίχες από το κατοικίδιό σου.

10. Τα σφουγγάρια μπορούν να διατηρήσουν τα λαχανικά σου περισσότερο καιρό φρέσκα

via

Γιατί η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο ψυγείο βοηθάει τα φρούτα και τα λαχανικά να ζουν περισσότερο

Αν βάλεις στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών σφουγγάρια, θα συνειδητοποιήσεις ότι διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα σφουγγάρια απορροφούν την υγρασία και τις οσμές.

11. Βάζε τις σος και τις κέτσαπ σε καρτέλα αυγών

Είναι πολύ εκνευριστικό όταν η μουστάρδα και η κέτσαπ φτάνουν στο τέλος και όσο κι αν προσπαθείς δεν βγαίνει η ποσότητα που θες. Αποθήκευσέ τες κάθετα σε μια καρτέλα από αυγά και το πρόβλημα λύθηκε.

12. Γυαλόχαρτο για κόμπους και χνούδια

Γεμίζουν τα πουλόβερ σου κομπάκια; Η εύκολη λύση είναι να το περάσεις με ένα γυαλόχαρτο και θα μοιάζει σαν καινούριο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Φτιάξτε μόνη σας υπέροχο φόρεμα από μια απλή μαξιλαροθήκη!!! (βίντεο)

Μεταμορφώστε τις παλιές σας γόβες βάζοντας γκλίτερ στα τακούνια!