in , , ,

10 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλουσιότερος

Όλοι μπορούν να βρουν το δικό τους δρόμο προς τα πλούτη. Μερικοί άνθρωποι ήταν διορατικοί αρκετά για να αγοράσουν Bitcoins όταν 1 BTC ήταν ίσο με $ 1, άλλοι εργάζονται πολύ.

10 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις αν θες να γίνεις πλουσιότερος

Οι άνθρωποι που είναι μόνιμα πλούσιοι έχουν κάτι κοινό. Ωστόσο, τόσο εκείνοι που μερικές φορές έχουν τύχη και όσοι εργάζονται πολύ κάνουν λάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποταμιεύσουν χρήματα.

Ο ερευνητής Tom Corley ενδιαφέρεται για τις διαφορές ανάμεσα στις συνήθειες των πλουσίων και εκείνων που δεν έχουν πολλά χρήματα. Μελέτησε και τις δύο ομάδες για 5 χρόνια και εξήγαγε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης 10 ιδιοφυείς ιδέες για να αποταμιεύσεις χρήματα

Σήμερα θα σας δείξουμε 10 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε αν θέλετε να είστε πλουσιότεροι.

1.Να γνωρίζετε νέους ανθρώπους

Οι πλούσιοι άνθρωποι αγαπούν να κάνουν γνωριμίες με νέους ανθρώπους Το 68% των πλούσιων ανθρώπων δήλωσε ότι τους αρέσει να συναντούν κάποιον νέο. Μόνο το 11% των φτωχών είπε το ίδιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έφτασαν στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα κατέβαλαν όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια για να δώσουν μια καλή εντύπωση για τον εαυτό τους και να τη διατηρήσουν. Δεν ξεχνούν να συγχαίρουν όσους του βοήθησαν σε αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Μην πιστεύετε στην μοίρα

Μπορείτε να βασιστείτε στην τύχη ή τη μοίρα σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ίσως όταν επιλέγετε τι χρώμα ρούχο θα αγοράσετε. Αλλά όταν πρόκειται για πραγματικά σημαντικά θέματα, οι πλούσιοι πιστεύουν ότι καθορίζουν τον τρόπο ζωής τους. Και το 90% των φτωχών κατηγορεί τη μοίρα για τις κακοτυχίες τους και άλλους παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Και για να βελτιώσουν την ευημερία τους, επενδύουν χρήματα σε τυχερά παιχνίδια περιμένοντας την τύχη να τους χτυπήσει την πόρτα.

Διαβάστε επίσης Τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα από το κλιματιστικό

3. Να αγαπάτε τη δουλειά σας

“Αγαπώ αυτό που κάνω!” Αυτό λέει το 85% των οικονομικά επιτυχημένων ανθρώπων. Οι φτωχοί άνθρωποι βλέπουν περισσότερα μειονεκτήματα στις δουλειές τους. Με μια τέτοια στάση, πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να αυξήσετε το εισόδημά σας. Αν δεν σας αρέσει η δουλειά που κάνετε, πρέπει να την αλλάξετε, όχι να κλαψουρίζετε.

4. Πρέπει να προσέχετε την υγεία και τη διατροφή σας

Οι πλούσιοι άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο στην υγεία τους. Αυτό περιλαμβάνει επισκέψεις στον γιατρό, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό (76% των επιτυχημένων ατόμων κάνουν σωματικές ασκήσεις 4 φορές την εβδομάδα), μια ισορροπημένη διατροφή και η απουσία κακών συνηθειών. Μεταξύ αυτών που έχουν χαμηλό εισόδημα, μόνο το 13% βλέπει μια σχέση μεταξύ καλής υγείας και επιτυχίας.

Δείτε επίσης: Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου!

5. Ξεκινήστε να παίρνετε ρίσκα

Μόνο το 6% των φτωχών ανθρώπων συμφώνησαν να αναλάβουν το ρίσκο να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Και πάνω από το 50% των πλουσίων που συμμετείχαν στο πείραμα συμφώνησαν να αναλάβουν το ίδιο ρίσκο. Επιπλέον, πολλοί πλούσιοι παρατήρησαν ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το ρίσκο οδήγησε σε μεγάλες αποτυχίες, αλλά προσπάθησαν να προχωρήσουν παρακάτω αντί να προσπαθήσουν να το διορθώσουν.

6. Μην παρακολουθείτε τηλεοπτικά ριάλιτι

Μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι πλούσιοι, το 78% λατρεύει να παρακολουθεί τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής κάποιου άλλου. Μεταξύ των πλούσιων ανθρώπων, μόνο το 6% παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλούσιοι δεν αγαπούν την τηλεόραση πάρα πολύ και πολλοί από αυτούς την παρακολουθούν για λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το διαδίκτυο: οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερο από μία ώρα σε πλοήγηση του δικτύου, εκτός αν έχουν κάποια σχέση με την εργασία τους.

7.Διαβάστε περισσότερο

«Δεν διαβάζεις σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι», είπε κάποτε ο Ντοστογιέφσκι. 88% των πλουσίων συμφωνούν με τον συγγραφέα. Διαβάζουν βιβλία για την αυτο-ανάπτυξη, τα επαγγελματικά υλικά και την ιστορική λογοτεχνία για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Μόνο το 2% των φτωχών ανθρώπων αφιερώνουν αυτό το χρόνο στην ανάγνωση.

Δείτε επίσης: Μετατρέψτε ένα παλιό βιβλίο σε μια πρωτότυπη κασετίνα

8. Ξυπνήστε νωρίς

Περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες με υψηλά εισοδήματα που είδε ο Tom Corley ξυπνούσαν τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την έναρξη της εργάσιμης ημέρας τους, η οποία είναι περίπου στις 5 π.μ. Ξοδεύαν το χρόνο το πρωί προγραμματίζοντας τα πράγματα που έπρεπε να κάνουν, δουλεύοντας τα προσωπικά τους έργα (αν εργάζονται για μεγάλες επιχειρήσεις) και κάνοντας γυμναστική.

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάζονται 10-15 λεπτά για να διαλογιστούν ή απλά να σκεφτούν κάτι σε σιωπή. Το να ξυπνήσετε νωρίς δεν σημαίνει ότι δεν κοιμάστε αρκετά. Το 89% των πλούσιων ανθρώπων κοιμούνται από 7 έως 8 ώρες τη νύχτα και πηγαίνουν για ύπνο στο συνιστώμενο χρονικό διάστημα: μεταξύ 9 και 10 μ.μ.

9. Μη συναναστρέφεστε ανθρώπους με αρνητική ενέργεια

Το 96% των ανθρώπων που ζουν με ένα απλό μισθό γνωρίζουν κάποιον που αγαπά να κουτσομπολεύει ή να διαμαρτύρεται για τη ζωή του. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επικοινωνούν με εκείνους που δεν είναι αρνητικοί, αλλά, αντίθετα, αυτούς που τους εμπνέουν να κάνουν κάτι. Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τον αριθμό των ανθρώπων γύρω σας, επισκεπτόμενοι πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας εθελοντική εργασία ή να είστε μέλος μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

10. Μην ξοδεύετε αλόγιστα

Οι περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι δαπανούν πολύ περισσότερο από ό, τι κερδίζουν. Πιθανότατα γνωρίζετε ανθρώπους που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, τηλέφωνα και άλλα πράγματα με πίστωση, παρόλο που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους και δεν τα χρειάζονται πραγματικά. Οι πλούσιοι άνθρωποι συνήθως παραμένουν σε αυτό το σύστημα διανομής εισοδήματος:

20% – λογαριασμοί
25% – πληρώνοντας το ενοίκιο ή την υποθήκη
15% – φαγητό
10% – ψυχαγωγία
5% – υπηρεσία αυτοκινήτου
Τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύονται σε μη μόνιμα πράγματα όπως τα ρούχα, η ιατρική και η εκπαίδευση.

Πώς να βρείτε το πάθος σας
Αφού ο Tom Corley μελέτησε τις συνήθειες των πλουσίων ανθρώπων, κατέληξε στο συμπέρασμα: είναι επιτυχημένοι γιατί πρώτα έκαναν κάτι που τους άρεσε πραγματικά και στη συνέχεια το έκαναν πηγή εισοδήματος. Εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε για την επαγγελματική σας κατεύθυνση, εδώ είναι ένα σχέδιο δράσης:

  • Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Επισημάνετε αυτά που απαιτούν κάποια ικανότητα από εσάς.
  • Τώρα επισημάνετε 10 πράγματα που αγαπάτε να κάνετε περισσότερα από άλλα. Αξιολογήστε τους σε κλίμακα από 1 έως 10. 10 σημαίνει μια δραστηριότητα που δεν σας αρέσει μόνο αλλά που σας κάνει ευτυχισμένους.
  • Στη συνέχεια, αξιολογήστε τις ίδιες 10 δραστηριότητες από πλευράς δυνητικού εισοδήματος. Για παράδειγμα, υπολογίστε πόσα κασκόλ μπορείτε να πλέξετε σε ένα μήνα και μετρήστε πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε για την πώλησή τους.
  • Τέλος, προσθέστε τις βαθμολογίες για κάθε εργασία. Αυτά που πήραν τα υψηλότερα σημεία πρέπει να είναι οι στόχοι της ζωής σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Διακοσμητικά πηγάδια από παλιά λάστιχα!

Εμφυτεύματα βλαστοκυττάρων δημιουργούν νέα δόντια σε 2 μήνες