Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη και άμεση λύση για ένα γρήγορο γεύμα όταν ο χρόνος σε πιέζει. Όμως ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά.
1.Αυγά
Κι όταν λέμε αυγά εννοούμε ολόκληρο το αυγό με το τσόφλι. Το ασπράδι στην κατάψυξη θα παγώσει, θα διασταλεί και θα σπάσει το τσόφλι.
2. Σαμπάνια
Διαβάστε επίσης Τα μυστικά της κατάψυξης! Μάθε τι είδους τρόφιμα μπορείς να συντηρείς στην κατάψυξη
Αν και η σαμπάνια είθισται να πίνεται παγωμένη, ο σωστός τρόπος είναι να είναι σε παγωνιέρα με πάγο. Αν την βάλεις στην κατάψυξη, το ανθρακικό που περιέχει θα κάνει το μπουκάλι να σκάσει.
3. Τηγανητά φαγητά
Αν βάλεις στην κατάψυξη τηγανισμένα φαγητά (κοτόπουλο, πατάτες κτλ.), ξεπαγώνοντας τα θα έχεις μια μάζα φαγητού.
4. Μπύρα
Καλοκαίρι και παγωμένη μπύρα πάνε πακέτο, αλλά φρόντισε να μην το παρακάνεις. Αν ξεχάσεις την μπίρα στην κατάψυξη, είτε κουτάκι είτε μπουκάλι, σίγουρα θα έχεις μια ηχηρή έκρηξη!
5. Γιαούρτι
Διαβάστε επίσης Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;
Το γιαούρτι στην κατάψυξη θα πήξει και ξεπαγώνοντας θα νερώσει και ίσως γεμίσει κομματάκια γάλακτος χάνοντας την υφή του.
6. Αβοκάντο
Το αβοκάντο, όπως και όλα τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, δεν μπαίνει στην κατάψυξη γιατί όταν θα το βγάλουμε θα έχει χάσει το χρώμα, την υφή και τη γεύση του.
7. Αποψυγμένο κρέας
Όπως έλεγαν και οι μαμάδες μας, αν το κρέας ξεπαγώσει, δεν ξαναμπαίνει στην κατάψυξη. Πρέπει να μαγειρευτεί για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων.
8. Τυρί
Και συγκεκριμένα τα μαλακά τυριά (φέτα, γκούντα κτλ.). Αντίθετα, τα σκληρά τυριά ψύχονται χωρίς πρόβλημα.