in , , , , , ,

10 αθώα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες

Τοξίνες υπάρχουν παντού γύρω μας, στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό που πίνουμε ή στο φαγητό που τρώμε. Ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο είναι γεμάτο με αρκετά βακτήρια που μπορούν να μας αρρωστήσουν. Οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας καθημερινά και όταν φτάσουν στο υπέρτατο σημείο είναι δυνατόν να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Για να σας βοηθήσουμε να διαπιστώσετε αν ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση, συγκεντρώσαμε μια λίστα συμπτωμάτων που δείχνουν υπερφόρτωση τοξινών στο σώμα σας. Στο τέλος θα βρείτε και μπόνους πληροφορίες για το πώς να κάνετε αποτοξίνωση.

Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα

Όταν τρώμε φαγητό, καταναλώνουμε ακούσια πολλές χημικές ουσίες, όπως συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και αρώματα. Το έντερο που είναι επιφορτισμένο με την πέψη, πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις τοξίνες. Η συσσώρευση αυτών των τοξινών μπορεί να οδηγήσει σε στομαχόπονους και δυσκοιλιότητα.

Η κατανάλωση βιολογικών τροφίμων, η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ και η κατανάλωση άφθονων υγρών μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Πρόβλημα συγκέντρωσης

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν αισθάνεστε ζάλη, σύγχυση και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ακόμα και το πρωί μετά από ένα πολύ καλό ύπνο, οι τοξίνες μπορεί να είναι το πρόβλημά σας. Οι τοξίνες προκαλούν μια σειρά αντιδράσεων που ξηραίνουν τις βασικές βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, όταν του βάζετε κακής ποιότητας λάδι.

Εφίδρωση και κακοσμία

Αν και έχετε κάνει ντους, έχετε βάλει αποσμητικό κι ακόμα αισθάνεστε ότι το σώμα σας αναδίδει μια δυσάρεστη μυρωδιά? Την ευθύνη έχουν οι τοξίνες. Οι τοξίνες όταν μπαίνουν στον οργανισμό παράγουν αέρια και οσμές που διαχέονται από τους πόρους του δέρματος, δημιουργώντας έντονη κακοσμία.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πιο είναι το καλύτερο φυσικό αποσμητικό!

Πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις

depositphotos

Αν δεν γυμνάζεστε ή αν δεν έχετε κάνει κάποια σωματικά κουραστική εργασία, αλλά παρόλα αυτά έχετε πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς, η συσσώρευση τοξινών μπορεί να είναι ο λόγος. Οι πόνοι αυτοί είναι ενδεικτικοί ότι υπάρχει στο σώμα κάποια φλεγμονή, οπότε αν δεν έχετε άλλο λόγο για αυτή τη φλεγμονή, δοκιμάστε την αποτοξίνωση.

Εμφανίζονται κηλίδες στο δέρμα σας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και συχνά εκτίθεται σε ρύπανση. Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, όπως σαμπουάν, σαπούνια, κρέμες, μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η έκθεση σε τόσα πολλά τοξικά χημικά μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως ακμή, εξανθήματα και έκζεμα.

Αϋπνία

Από τη μία πλευρά η συσσώρευση τοξινών σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι και από την άλλη μπορεί να χαλάσει τον ύπνο σας. Υψηλές ποσότητες τοξινών στο σώμα, μπερδεύουν τις τιμές της ορμόνης που ελέγχει τον ύπνο (της κορτιζόλης), προκαλώντας αϋπνίες. Η μακροχρόνια αϋπνία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, οπότε σκεφτείτε να κάνετε αποτοξίνωση.

Συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

Αν γυμνάζεστε και παρόλα αυτά συνεχίζεται να έχετε λίπος στην κοιλιά, τότε ίσως να ευθύνονται οι ορμόνες σας. Οι τοξίνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα πολλών ορμονών στο σώμα, ανάμεσά τους και τον ορμονών που ευθύνονται για τη διατήρηση του βάρους μας. Η μετάβαση σε μια υγιεινή βιολογική διατροφή και η λήψη διεξοδικής αποτοξίνωσης θα βοηθήσει.

Κακοσμία στόματος

Η κακή αναπνοή είναι συνήθως σύμπτωμα πεπτικών προβλημάτων. Προβλήματα με το πεπτικό σύστημα μπορούν να εμφανιστούν και όταν το συκώτι προσπαθεί να καθαρίσει όλες τις συσσωρευμένες τοξίνες. Η απαλλαγή από τις τοξίνες είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Εύθραυστα νύχια

Η βαρύτητα τραβάει τις τοξίνες προς τα κάτω και τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να υποφέρουν. Τα δάκτυλα των ποδιών βρίσκονται καθημερινά στριμωγμένα σε κάλτσες και παπούτσια, περιβάλλον που διευκολύνει την ανάπτυξη μυκητών. Για την αντιμετώπιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικές συνταγές ή να ακουληθήσετε ολιστική μέθοδο κάνοντας αποτοξίνωση.

Τριχόπτωση

Η απώλεια τρίχας δεν αποτελεί σύμπτωμα τοξικής υπερφόρτωσης που προκαλείται από τις καθημερινές τοξίνες. Μπορεί να είναι έργο πιο απειλητικών τοξινών όπως ο μόλυβδος, το αρσενικό και το θάλλιο (που βρίσκεται στον καπνό των τσιγάρων), που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα. Σε περιπτώσεις μεγάλης τριχόπτωσης, επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας.

Συμβουλή: Πώς να κάνετε αποτοξίνωση

Αν αντιμετωπίζετε κάποια από τα παραπάνω προβλήματα, μια αποτοξίνωση είναι καλή ιδέα. Χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • Πίνετε άφθονες ποσότητες νερό, βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών.
  • Οι τοξίνες προκαλούν ζημιά στο ήπαρ. Για να διατηρήσετε το ήπαρ ισχυρό, πιείτε τσάι από πικραλίδα ή προσθέστε στο γεύμα σας μαϊντανό, κόλλιαντρο ή γαϊδουράγκαθο.
  • Κάντε γιόγκα. Βοηθά στην κυκλοφορία και την εξάλειψη των τοξινών.
  • Βουρτσίστε τα δόντια σας πριν τον ύπνο και χρησιμοποιείστε και ξύστρα γλώσσας.
  • Τρώτε βιολογικά τρόφιμα.
  • Προσθέστε προβιοτικά στη διατροφή σας.
  • Χρησιμοποιείστε φυτικά καλλυντικά που δεν περιέχουν αρώματα και άλλες τοξίνες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

10 ιδέες διακόσμησης για μικρά μπαλκόνια

5 Απλά βήματα για να κάνετε σε μόλις λίγα λεπτά ίσια μαλλιά κομμωτηρίου!