in , , , , , , , , ,

Υπέροχα βάζα από εφημερίδες – Οδηγίες + Φώτος

Αφού διαβάσετε τις σημερινές εφημερίδες μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή σας.
Φτιάξτε μοναδικά βάζα από εφημερίδες.

Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξεις υπέροχα βάζα, είναι το πλέξιμο με εφημερίδες. Είναι πολύ οικονομικό και εύκολο να γίνει.

ΥΛΙΚΑ

Ενα λεπτό και μακρύ ξυλάκι (όπως το καλαμάκι από το σουβλάκι)
Κόλλα στικ
Λευκή κόλλα
Βερνίκι
Χρώματα (αν χρειαστεί)

Bήμα 1ο – Φτιάχνουμε τα μπαστουνάκια από εφημερίδα

Τύλιξε την εφημερίδα στο ξυλάκι σφιχτά. Θα χρειαστείς αρκετή εξάσκηση. Στην αρχή θα σου βγαίνει μεγάλο και θα χαλαρώνει, οπότε μην χρησιμοποιήσεις κόλλα στις άκρες αρχικά αλλά μόνο στο τέλος. Όταν αρχίσουν να σου βγαίνουν καλύτερα και πιο σφιχτά, μπορείς να χρησιμοποιείς και την κόλλα στικ στις άκρες. Φτιάξε πολλά!!!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βήμα 2ο: Η βάση

Για αυτό το βήμα, ακολούθησε βήμα-βήμα τις εικόνες γιατί μια περιγραφή μπορεί να σε μπερδέψει. Ουσιαστικά περνάς το ένα μπαστουνάκι μέσα στο άλλο. Συμβουλη: αν κάποιο μπαστουνάκι σου είναι κοντό, πρόσθεσε στην άκρη του ένα άλλο, βάλε κόλλα, περίμενε να στεγνώσει και μετά συνέχισε. Πλέξε τη βάση όσο μεγάλη θέλεις. Όταν τελειώσεις, πιάσε το τελευταίο μπαστουνάκι ανάμεσα στα άλλα, βάλε κόλλα και βάλε ένα κλιπ να το κρατήσει μέχρι να στεγνώσει.

Εδώ μπορείς να βρεις πώς θα κάνεις με παρόμοιο τρόπο και καλάθια. Φώτος + βίντεο. Πώς να φτιάξετε μοναδικά πλεκτά καλάθια απο εφημερίδες! ΟΔΗΓΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ

Βήμα 3ο: Κύριο μέρος του βάζου

Αναλόγως πόσο φαρδύ θέλουμε το βάζο μας ή το μπωλ μας, θα πάρουμε σαν δείγμα ένα ανάλογο βάζο. Παίρνεις το κομμάτι από το τελευταίο μπαστουνάκι μας και το πλέκεις κάτω από το πρώτο αριστερό μπαστουνάκι και το τραβάς κάτω. Μετά παίρνεις το πρώτο αριστερό και το πλέκεις με το δεύτερο αριστερό και το τραβάς προς τα κάτω. Συνεχίζεις πλέκοντας το δεύτερο με τρίτο κ.ο.κ.. Οι παραπάνω εικόνες θα σε βοηθήσουν.

Δες επίσης: Πώς να Φτιάξετε ένα Καλάθι από εφημερίδες και Κορδέλα

Αφαιρείς το βάζο, γυρίζεις ανάποδα αυτό που έχεις πλέξει ως τώρα και συνεχίζεις το πλέξιμο προς την ίδια κατεύθυνση. Πλέκεις αναλόγως πόσο ψηλό ή στενό θέλεις το βάζο σου (όσο φτάνεις προς το στόμιο, πλέκεις πιο σφιχτά για να κλείνει).

Για το κλείσιμο, τριμάρεις τις άκρες από ότι εξέχει και κολλάς για να το ασφαλίσεις (βλέπε εικόνες).

Από εκεί και πέρα, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Μπορείς να το χρωματίσεις ή να το περάσεις ένα απλό βερνίκι.

Φωτ. instructables.com

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

χρήσεις της coca cola

20 πρακτικές χρήσεις της Coca Cola που αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από τον άνθρωπο.

το έθιμο της λαγάνας καθαρά Δευτέρα

Το έθιμο της λαγάνας και γιατί η αυριανή Δευτέρα λέγεται «Καθαρά»