in , , ,

Πώς να φτιάξετε μοναδικά πλεκτά καλάθια απο εφημερίδες! ΟΔΗΓΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ

Θα ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να πλέξετε ένα φανταστικό καλάθι απο εφημερίδες. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Σίγουρα αξίζει το χρόνο σας!
Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιαχτούν ρολάκια απο φύλλα εφημερίδας και στη συνέχεια να πλεχτούν. Πάω στοίχημα οτι δεν θα μείνετε μόνο στην κατασκευή ενός τέτοιου καλαθιού αλλά θα φτιάξετε αρκετά για να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι!

Κόψτε λωρίδες εφημερίδας πλάτους 10 εκ. Κόψτε πολλές.
Για να κάνετε τα ρολάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ξυλάκι ή βελόνα 3χιλιοστών περίπου.
Τοποθετήστε τη βελόνα με ελαφριά κλίση στην γωνία του κομματιού εφημερίδας έτσι ώστε να σας δώσει ένα μακρύ ρολάκι.
Σφίχτε καλά την άκρη στο ξυλάκι και αρχίστε να τυλίγετε το ρολάκι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τυλίξετε ένα ρολάκι και σίγουρα στη διαδρομή θα βρείτε τον τρόπο που σας βολεύει καλύτερα.
Μόλις φτάσετε στο τέλος κολλήστε με λίγη κόλλα την άκρη έτσι ώστε να κλείσει και να σταθεροποιηθεί.
Θα παραρήσετε αφού κάνετε μερικά ρολά ότι πάντα η μία άκρη είναι λίγο στενότερη απο την άλλη, μην στεναχωριέστε και θα δείτε παρακάτω γιατί!

Για τη βάση του καλαθιού κόψτε 2 μεγάλα κομμάτια χαρτόνι. Ειναι ευνόητο ότι το μέγεθος του καλαθιού σας εξαρτάται απο το μέγεθος του πάτου. Οπότε κάντε το σε οτι μέγεθος θέλετε.
Σε κάθεμια πλευρά κάθε κομματιού χαρτονιού βάλτε κολλητική ταινία διπλής όψης και τοποθετήστε στη σειρά τα ρολά όπως φαίνεται παρακάτω στη φωτογραφία.
Εδώ είναι 13 ρολά στην μεγάλη πλευρά και 7 στη μικρή.
Στο άλλο κομμάτι χαρτόνι βάλτε σε όλη την επιφάνεια ταινία διπλής όψης, στη συνέχεια κόλλα σε όλη την επιφάνεια και κολλήστε πάνω στο άλλο που έχει πάνω τα ρολά.

Η κατασκευή σας σε αυτή τη φάση πρέπει να δείχνει κάπως έτσι. Μπορείτε να καλύψετε το χαρτόνι με κάποιο ύφασμα για να είναι πιο όμορφο.

Εαν δεν θέλετε ο πάτος να είναι απο χαρτόνι αλλά πλεκτός τότε δείτε σε αυτό το βίντεο πώς φτιάχνουμε πλεκτούς πάτους απο χαρτί.  (παρένθεση..)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

 
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ για να το δείτε απευθείας απο το youtube.
Για να ξεκινήσετε το πλέξιμο ενώστε δύο ρολάκια μαζί. Πώς το κάνουμε; βάλτε τη λεπτή πλευρά μέσα στη πιο φαρδιά. (τι λέγαμε παραπάνω; )
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία

Διπλώστε στη μέση και περάστε το στην πάνω δεξιά γωνία. Μετά εναλλάξ περνάτε μία τη μία πλευρά μία την άλλη στα ρολά. Επειδή αυτή η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολο να εξηγηθεί με λόγια θα βρείτε παρακάτω βίντεο που δείχνει πώς γίνετε το πλέξιμο. Μόλις τελειώνει το ρολάκι μπορείτε να ενώσετε άλλο μέχρι να τελειώσει  και πάλι.

Καθώς πλέκετε το καλάθι θα ενώνετε νέα ρολά το ένα μέσα στο άλλο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ύψος.

Τελειώνοντας μπορείτε να ψεκάσετε με βερνίκι σε σπρέι για να μην πάθει τίποτα στο μέλλον η κατασκευή σας ή με χρωματιστό.

Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ, πώς να πλέξετε καλάθια απο εφημερίδες.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ για να το δείτε απευθείας απο το youtube.
Παραπάνω είδαμε το πλέξιμο στην απλή του μορφή. Με την ίδια τεχνική μπορείτε να φτιάξετε απίστευτα διακοσμητικά, φωτιστικά, θήκες σε διάφορα σχήματα και σχέδια. Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν αναγάγει σε τέχνη! Απολαύστε μερικά απο αυτά

via home-dzine

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε χάντρες απο εφημερίδες και περιοδικά – οδηγός για διάφορα σχέδια + 40 Μοναδικά κοσμήματα!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα μπώλ απο εφημερίδες!

Δείτε επίσης – Εκπληκτικά διακοσμητικά απο σελίδες περιοδικών + 35 σούπερ Ιδέες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μοναδικά ράφια από πεσμένα κλαδιά δέντρων!

15 ανέξοδες ιδέες για διακόσμηση κουζίνας