in , , , ,

12 καρκινογόνα αντικείμενα που όλοι έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας και πρέπει να πετάξουμε αμέσως – βίντεο

καρκινογόνες ουσίες στην κρεβατοκάμαρα

Πολλοί καταλαβαίνουν τη σημασία της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων και της αποτοξίνωσης ως μέρος μιας καθημερινής υγιεινής ρουτίνας

Η δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος στο σπίτι αποτελεί επίσης μέρος της διαδικασίας αποτοξίνωσης, αλλά τι συμβαίνει με την κρεβατοκάμαρά μας; Στη τελική, ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στην κρεβατοκάμαρα για να κοιμηθούμε. Το υπνοδωμάτιο συχνά είναι ο χώρος που αγνοούμε…

Απαλλάξτε το υπνοδωμάτιό σας από τα καρκινογόνα

Δημιουργώντας ένα καθαρό (μη τοξικό) υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι μια οικονομική πρόκληση, γι” αυτό το να ξεκινήσετε από μικροπράγματα είναι η πιο εύκολη λύση. Κάθε αλλαγή που κάνετε, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Το πως να ξεκινήσετε είναι μια προσωπική απόφαση με βάση τον προϋπολογισμό και την υγεία σας. Μερικοί αρχίζουν με την αντικατάσταση του στρώματός τους, ενώ άλλοι προτιμούν να βελτιώσουν το κλίμα και τα κλινοσκεπάσματα.

1. Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με βιολογικές ύλες

Σταδιακά αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα, το στρώμα, ακόμα και το κρεβάτι (αν είναι κατασκευασμένα από τεχνητά υλικά, όπως μοριοσανίδες ή MDF-μελανίνη).

Πολλοί κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι το βαμβάκι είναι μια ασφαλέστερη επιλογή από τα συνθετικά, αλλά είναι γεγονός ότι το βαμβάκι χρησιμοποιεί το 25% των εντομοκτόνων και πάνω από το 14% των φυτοφαρμάκων. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αντικαταστήστε τα σεντόνια σας με υλικά όπως το βιολογικό βαμβάκι, λινό κάνναβης, ακόμα και μαλλί (για κουβέρτες και παπλώματα μόνο)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Αντικαταστήστε ή καταργήστε όλα τα συνθετικά υφάσματα των λευκών ειδών σας και της γκαρνταρόμπας σας

Τα συνθετικά υλικά όπως το ακρυλικό, το νάιλον και η πολυεστέρα είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικά. Αυτά τα υφάσματα αποβάλλουν αέρια πλαστικά μόρια κάθε φορά που θερμαίνονται.

Αν φοράτε ρούχα που δεν τσαλακώνονται, εισπνέετε πλαστικό και φορμαλδεΰδη. Να θυμάστε ότι απορροφάτε αυτά τα χημικά απ “ευθείας μέσω του δέρματός σας.

3. Αντικαταστήστε ή καταργήστε τα συνθετικά ρούχα στην ντουλάπα σας

Η βάση για τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα είναι ένα υγρό που κατασκευάζεται από άνθρακα, πετρέλαιο, ή φυσικό αέριο. Το υγρό περνάει διαμέσου λεπτών οπών ενός ακροφυσίου, που ονομάζεται μήτρα κλωστοποιήσεως. Καθώς το υγρό βγαίνει από τις τρύπες, ψύχεται και στερεοποιείται για να σχηματίσει μικροσκοπικά νήματα. Αυτά τα νήματα υφαίνονται μαζί για να φτιαχτεί το ύφασμα.

Για να γίνουν αυτά τα ρούχα πιο ανθεκτικά προστίθεται υπερφθόριο (PFC) και τεφλόν στο ύφασμα για να μην τσαλακώνεται και να μη λεκιάζεται.

4. Απαλλαγείτε από τεχνητά υφάσματα στα έπιπλα

Αν έχετε οποιαδήποτε έπιπλα στο υπνοδωμάτιό σας, όπως μια καρέκλα που είναι από τεχνητό δέρμα, δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σας ή γενικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας για λόγους υγείας. Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), χρησιμοποιείται συχνά σε συνθετικό δέρμα.

Το PVC θεωρείται ευρέως ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά. Κατασκευάζεται πιο ευέλικτο με τη χρήση τοξικών πλαστικοποιητών-τυπικών φθαλικών ενώσεων, οι οποίες είναι γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες.

Πετάξτε μαξιλάρια που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και το νερό, καθώς έχουν ψεκασθεί με χημικές ουσίες που είναι τοξικές. Εάν το ύφασμα είναι από βαμβάκι / μείγμα από πολυεστέρα πιθανότατα έχει επεξεργαστεί με φορμαλδεΰδη και μαλάκωσε με αμμωνία. Αντικαταστήστε τα με βιολογικά ή φυσικά υλικά.

5. Αφαιρέστε μοριοσανίδες και MDF

Αν έχετε οποιαδήποτε έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, MDF ή μελαμίνη, δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σας, και ειδικά στην κρεβατοκάμαρά σας. Το MDF φτιάχνεται με πριονωτό ξύλο που έχει μαλακώσει και κονιορτοποιηθεί. Η σκόνη συνδυάζεται με ρητίνες και άλλους παράγοντες δέσμευσης και συμπιέζεται σε στερεές σανίδες.

Η χημική ουσία που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία είναι η φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, να ερεθίσει τις βλεννογόνους μεμβράνες και να προκαλέσει δερματίτιδα.

5 Πράγματα Στα Οποία Δεν Πρέπει Να Χρησιμοποιείτε Μαλακτικό

Όπως το MDF, οι μοριοσανίδες περιέχουν φορμαλδεΰδη, ένα γνωστό καρκινογόνο, που έχει άμεσα συνδεθεί με ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα (καρκίνος του φάρυγγα) σε ανθρώπους. Η χημική ουσία μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, αλλεργίες, ναυτία και αίσθημα καύσου στο λαιμό.

6. Απαλλαγείτε από χαλιά

Το ξύλινο παρκέ ή πλακάκια είναι πιο εύκολο να καθαριστούν και αποτελούν καλύτερες επιλογές για την αλλεργία / άσθμα. Ενώ τα μικρά χαλάκια ή τα χαλιά μπορεί να φαίνονται ωραία στην κρεβατοκάμαρά σας, κρατάνε τη βρωμιά, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Εάν μπορείτε, παραλείψτε τα χαλάκια και τα χαλιά.

Σχεδόν όλα τα υλικά από πολυεστέρα κατασκευάζεται με αντιμόνιο, ένα καρκινογόνο που είναι τοξικό για την καρδιά, τους πνεύμονες, το ήπαρ, και το δέρμα. Πολλά χαλιά κατασκευάζονται επίσης από ολεφίνη (πολυπροπυλένιο).

7. Χρησιμοποιήστε μπογιές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις

Αν αποφασίσετε να βάψετε ένα δωμάτιο χρησιμοποιήσετε χρώμα χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC). Τα VOC είναι ασταθή, ενώσεις που περιέχουν άνθρακα που εύκολα εξατμίζονται στον αέρα.

Όταν εισέρχονται στον αέρα, αντιδρούν με άλλα στοιχεία για την παραγωγή όζοντος, που προκαλεί μόλυνση του αέρα και επιφυλάσσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών προβλημάτων, πονοκέφαλους, κάψιμο, δακρύρροια, και ναυτία.

8. Ελεύθερη ζώνη από παπούτσια

Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε το σπίτι σας ελεύθερη ζώνη από παπούτσια. Όταν μπαίνετε μέσα στο σπίτι, απλά τοποθετήστε τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη για να αποφύγετε την γύρη, σκόνη, και χημικές ουσίες από έξω.

Nερό σε πλαστικά μπουκάλια: 3 μεγάλοι κίνδυνοι

9. Ελαχιστοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές

Αν έχετε έναν υπολογιστή, τηλεόραση ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρά σας, σκεφτείτε να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο. Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να διαταράξουν μια ήσυχη νύχτα ύπνου. Αντικαταστήστε το ψηφιακό ξυπνητήρι σας με ένα αναλογικό.

10. Αντικαταστήστε ή καλύψτε το στρώμα σας

Αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα, δεδομένου ότι μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό για πολλούς. Τα συμβατικά στρώματα ψεκάζονται με επιβραδυντικό φλόγας και χημικά ανθεκτικά στους λεκέδες. Πολλά στρώματα είναι κατασκευασμένα από αφρώδες υλικό που μπορεί να αποβάλλει πτητικές χημικές ουσίες για χρόνια. Υπάρχουν πολλές επιλογές με στρώματα από βιολογικά υλικά στα καταστήματα.

11. Αγοράστε ιονιστή – καθαριστή αέρα

Αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν καθαριστή αέρα, τότε αποτελεί μια θαυμάσια επένδυση. Κάντε την έρευνά σας, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Για πολλούς, ένας φορητός καθαριστής που μπορεί να μετακινηθεί από το ένα δωμάτιο σε άλλο είναι μια θαυμάσια επιλογή.

Ψάξτε να διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος HEPA, και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν παράγει όζον. Ορισμένες εταιρείες ιονιστών – καθαριστών αέρα συνδυάζουν ακόμα και προσαρμοσμένα φίλτρα ενεργού άνθρακα για συγκεκριμένες ανάγκες όπως αλλεργία / άσθμα, κάπνισμα, αναπνευστικά προβλήματα κτλ.

12. Απαλλαγείτε από χημικές κουρτίνες ή περσίδες

Οι κουρτίνες και οι περσίδες κρύβουν σκόνη, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Αν μπορείτε αντικαταστήστε τις κουρτίνες και τις περσίδες με βιολογικά υφάσματα και υλικά. Οι ξύλινες περσίδες μπορούν επίσης να είναι μια καλή επιλογή για ορισμένα άτομα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξουμε μόνοι μας Κρύα Πορσελάνη για τις κατασκευές μας!

Leaving Neverland: Ο Easy 97.2 σταμάτησε να παίζει Michael Jackson