in , , ,

Πως να φτιάξετε μόνοι σας ΣΠΙΤΙΚΟ Ζαμπόν Γαλοπούλας! Μια συνταγή από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας φανταστικό και πάνω απ’ολα υγιεινό σπιτικό Ζαμπόν γαλαπούλας! Ιδανικό για παιδάκια αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους που μας αρέσουν οι σπιτικές γεύσεις!

Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, και το μέλος “Marina Markou”.




(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνταγή για ζαμπόν από γαλοπούλα:
Υλικά:
800γρ.φιλέτο γαλοπούλα κιμά
50γρ.πράσινες ελιές 
1/2 κόκκινη πιπεριά 
1/2κ.γ σκόρδο σε σκόνη 
1κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι 
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα 
1κ.γ αλάτι (αν το κάνετε για εσάς και όχι για παιδάκια μόνο βάλτε παραπάνω αλάτι και ένα κ.γ άσπρο πιπέρι) και ενα αυγό. 
Βάζουμε σε ένα μπώλ τον κιμά γαλοπούλας. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια (εάν θέλετε ξεφλουδίστε πρώτα και βάλτε το εσωτερικό) κόβουμε επίσης μικρά κυβάκια και τις ελιές. Βάζουμε μέσα στο μπωλ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε και πάλι καλά.

Δείτε επίσης – Φτιάξε Σπιτικό Τυρί GOUDA Και Τυρί Κρέμα Cream Cheese

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απλώνουμε διπλές μεμβράνες και βάζουμε τη γέμιση και του δίνουμε σχήμα όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω. Το τυλίγουμε σε ρόλο να είναι σφιχτό και δένουμε τα πλαϊνά καλά. Τη διαδικασία με τη μεμβράνη την κάνουμε άλλες δύο φορές για να μην μπει νερό κατά τη βράση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε επίσης – Φτιάξτε Απίθανα ΤΥΡΟΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ!

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μετά το χαμηλώνουμε γιατί δεν πρέπει να κοχλάζει (πχ στο 5 ). Μετά βάζουμε το ρολό στο ζεστό νερό και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και ένα βάρος (πχ ένα γουδί από πετρα) και αφήνουμε να βράσει για δυόμιση ώρες προσέχοντας να το καλύπτει το νερό (όποτε χρειαστεί προσθέτουμε νερό)

Μετά τις δυόμιση ώρες το βγάζουμε από το νερό, το αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη μεμβράνη, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Παρόλο που η μεμβράνη είναι ασφαλής όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν μπορούν να πάρουν έντερα από τον κρεοπωλείο και να το φτιάξουν με την ίδια διαδικασία.

Καλη επιτυχία!
Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στην ομάδα  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” αλλά και στη σελίδα  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou 
Η συνταγή είναι το μέλους Marina Markou

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 Year Challenge του Facebook: Μην το κάνεις, δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται

Παλιά Μυστικά Για Το Ξεβούλωμα Των Αποχετεύσεων. Μην Περιμένετε, Αναλάβετε Δράση Σήμερα Κιόλας! Είναι Πολύ Απλό Και Γρήγορο