in , , , ,

11 παράξενες και μοναδικές ικανότητες του γυναικείου σώματος

Άντρες από τον Άρη και γυναίκες από την Αφροδίτη… Υπάρχει κάποια αλήθεια μέσα σε αυτό, γιατί τα θηλυκά σώματα διαφέρουν πολύ από τα αρσενικά.

Συγκεντρώσαμε περίπου δώδεκα αποδείξεις που δείχνουν ότι, κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ορισμένα πράγματα που οι άνδρες δεν θα μπορούσαν καν να ονειρευτούν ότι μπορούν να επιτύχουν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

11. Οι γυναίκες είναι πιο ευλύγιστες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Γιατί: Οι μύες και οι σύνδεσμοί τους έχουν περισσότερη ελαστίνη παρά κολλαγόνο, γεγονός που κάνει τις γυναίκες φυσικά πιο ευλύγιστες. Από την άλλη πλευρά, κάνει τις ρυτίδες να εμφανίζονται νωρίτερα και οδηγεί σε πόνους στις αρθρώσεις, ακόμα και με ένα μικρό φορτίο βάρους.

10. Oι γυναίκες ζουν περισσότερο.


Γιατί: Το θηλυκό ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει καλύτερα τόσο εσωτερικές, όσο και εξωτερικές απειλές και τα κύτταρα γερνούν πιο αργά, λειτουργώντας έτσι πιο αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και οι γυναίκες ζουν περισσότερο και αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά από τους άνδρες.   

9.Υπάρχουν πάντα περισσότερες μόνες γυναίκες από ό,τι μόνοι άντρες.

Γιατί: Είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας του ανδρικού πληθυσμού – υπάρχουν απλά περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χώρες στις οποίες οι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν τεχνητά τις διαδικασίες γέννησης, έτσι ώστε τα αγόρια να γεννιούνται συχνότερα. Για παράδειγμα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπάρχουν 213 άνδρες ανά 100 γυναίκες.

8. Η μυρωδιά του αντρικού ιδρώτα κάνει τις γυναίκες πιο χαρούμενες.

Γιατί: Οι φερομόνες στον ανδρικό ιδρώτα επηρεάζουν θετικά τις διαδικασίες του γυναικείου σώματος. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος σταθεροποιείται, η διάθεση ανεβαίνει και το άγχος φεύγει. 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7. Μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει ως 70 παιδιά.

Γιατί: Λόγω του γενετικού ιστορικού, μερικές γυναίκες είναι ικανές να γεννήσουν και να μεγαλώσουν πολλές δεκάδες παιδιά. Το ρεκόρ κρατείται από μια Ρωσίδα γυναίκα που έφερε 69 παιδιά στον κόσμο, τον 18ο αιώνα: 16 δίδυμα, 7 τρίδυμα και 4 τετράδυμα. Σήμερα, μια οικογένεια συνήθως έχει 1-2 παιδιά. 

6. Τα γυναικεία δακτυλικά αποτυπώματα διαφέρουν κατά 99% απ’ τα ανδρικά.

Γιατί: Το θηλυκό δέρμα εκκρίνει δύο φορές περισσότερα αμινοξέα από το αρσενικό δέρμα και το διανέμει δια μέσου των δακτύλων με διαφορετικό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες μπορούν απλά να δουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα για να ανακαλύψουν το φύλο ενός ατόμου.

5. Ο θηλασμός δίνει σούπερ δυνάμεις.

Γιατί: Οι ορμόνες αρχίζουν να παράγονται με ασυνήθιστο ρυθμό, ο οποίος επηρεάζει σημαντικά τον εγκέφαλο και το σώμα. Έτσι, οι γυναίκες αισθάνονται λιγότερο ανήσυχες, γίνονται πιο τολμηρές, βρίσκουν περισσότερη ευχαρίστηση στα συνηθισμένα πράγματα, γίνονται εξαιρετικά ενσυναισθητικές και ικανές να διαβάζουν σχεδόν τα μυαλά των άλλων και να διακρίνουν καλύτερα τους ήχους και τα χρώματα.

4. Οι ορμονολογικές θεραπείες αλλάζουν τη μυρωδιά των γυναικών, κάνοντάς τες λιγότερο ελκυστικές προς τους άντρες.

Γιατί: Τα ορμονικά αντισυλληπτικά αλλάζουν την ισορροπία των ορμονών στο σώμα. Στη συνέχεια, η μυρωδιά μιας γυναίκας αποκτά πληροφορίες ότι δεν είναι έτοιμη να έχει παιδιά και ένας ανδρικός εγκέφαλος αποφασίζει ότι αυτή η γυναίκα είναι λιγότερο ελκυστική από άλλες. 

3. Οι γυναίκες έχουν καλύτερη μνήμη.

Γιατί: Σε αντίθεση με τον ανδρικό, ο θηλυκός εγκέφαλος χρησιμοποιεί διαφορετικές περιοχές και των δύο ημισφαιρίων για την αποτελεσματική αποθήκευση πληροφοριών. Οι αλλαγές στα επίπεδα οιστρογόνων επηρεάζουν επίσης αυτή τη διαδικασία. Οι γυναίκες είναι καλύτερες στη λεκτική και συσχετιστική μνήμη. 

2. Οι έγκυες παράγουν ένα καινούριο όργανο.

Γιατί: Για να θρέψει ένα μωρό, το θηλυκό σώμα δημιουργεί ένα ολόκληρο νέο όργανο: τον πλακούντα. Φροντίζει για το έμβρυο και επηρεάζει την παραγωγή ορμονών στη μητέρα, αφήνοντας το σώμα αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού. 

1. Ο θηλυκός εγκέφαλος ανασυγκροτείται συνεχώς λόγω ορμονών και μπορεί ακόμη και να αλλάξει την προσωπικότητα μιας γυναίκας.

Γιατί: Ένα μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα, τη μνήμη και την έκταση της προσοχής, αντιδρά στις συνεχείς αλλαγές του επιπέδου των οιστρογόνων. Ως αποτέλεσμα, η συμπεριφορά, ακόμη και η προσωπικότητα των γυναικών, μπορεί να αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.
via tilestwra

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Έβαλε Ζεστή Κόλλα Σε Μια Λαδόκολλα Και Περίμενε Να Στεγνώσει. Αυτό Που Έφτιαξε; Εκπληκτικό! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο φανταστικός τρόπος για να φτιάξετε ψεύτικα παράθυρα για το υπόγειο σας!