in , , , , , ,

Ποια είναι τα 15 λάθη που Κάνουμε όταν βάζουμε Πλυντήριο με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε τα Ρούχα μας;

Για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα ρούχα σας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα πλύνετε σωστά. 

Σας παρουσιάζουμε τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων και πως να τα διορθώσουμε!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Λάθος διαλογή ρούχων. Εκτός από το χρώμα, πρέπει να δίνουμε σημασία και στο είδος του υφάσματος. Τα φλις ρούχα πλένονται ξεχωριστά, και τις πετσέτες δεν τις πλένουμε ποτέ μαζί με συνθετικά ρούχα.

2. Λάθος τρόπος αφαίρεσης λεκέδων. Μη σας κάνει εντύπωση αν δημιουργηθούν τρύπες σε σημεία που υπάρχουν λεκέδες και τις τρίβετε δυνατά. Ρούχα με λεκέδες πρέπει πρώτα να τα μουλιάσουμε σε λεκάνη και μετά να το πλύνουμε στο πλυντήριο.

3. Μεγάλη δόση απορρυπαντικού. Αν βάζετε παραπάνω απορρυπαντικό, τότε μπορεί να δημιουργηθεί αφρός, που μπορεί να παρακρατήσει τη βρωμιά σε σημεία όπως ο γιακάς.

Δείτε επίσης – 3 Φανταστικά Κόλπα Για Να Επιλέξετε Το Τζιν Που Σας Ταιριάζει Χωρίς Καν Να Το Δοκιμάσετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

4. Φερμουάρ. Κλείστε τα φερμουάρ την ώρα του πλυσίματος, καθώς οι οδοντωτές άκρες μπορούν να βλάψουν άλλα ρούχα στο πλυντήριο

5. Κουμπιά. Αντίθετα, τα κουμπιά καλύτερα να μη τα κουμπώνετε όταν πλένετε τα ρούχα, καθώς μπορούν να κοπούν.

Δείτε επίσης – 10 Σημαντικά Πράγματα Που Πρέπει Να Προσέχετε Όταν Αγοράζετε Καινούργια Ρούχα

6. Υπερβολικό λευκαντικό. Το λευκαντικό σκληραίνει και φθείρει τα ρούχα, εναλλακτικά δοκιμάστε το παλιό κόλπο των γιαγιάδων: σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα ρούχα με μερικές σταγόνες νερό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7. Μαγιό. Μαγιό και παρόμοια ελαστικά ρούχα απαγορεύεται να τα πλένετε στο πλυντήριο, καθώς χάνουν την ελαστικότητά τους. Το ιδανικό είναι πλύσιμο στο χέρι σε χλιαρό νερό.

8. Αφήνετε το πλυντήριο να «ξεκουραστεί». Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν ότι κάνοντας συνεχόμενα πλυντήρια, θα ζορίσουν τη συσκευή. Όταν όμως κάνουμε συνεχόμενα πλυντήρια, εκμεταλλευόμαστε τη ζέστη του προηγούμενου κύκλου, κάνοντας οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα.

9. Ένας κύκλος πλύσης για μαξιλάρια και κουβέρτες. Αν πλένετε πουπουλένια μαξιλάρια και παπλώματα στο πλυντήριο, τότε κάντε διπλή πλύση: τα πούπουλα παρακρατούν τον αφρό και μετά τον πρώτο κύκλο πλύσης, το απορρυπαντικό μπορεί να παραμείνει.


10. Το πιο δύσκολο μετά το πλύσιμο, είναι να βρείτε το ζευγάρι κάθε κάλτσας. Δοκιμάστε όταν βάζετε μέσα τα ρούχα να βάλετε πρώτα τις κάλτσες και μετά όλα τα υπόλοιπα.

11. Μαλακτικό ρούχων για πετσέτες. Το μαλακτικό ρούχων μειώνει την απορροφητικότητα των υφασμάτων, και καλύτερα να το αποφεύγετε για τις πετσέτες.

12. Υπερβολικά γεμάτος κάδος πλυντηρίου. Μη παραγεμίζετε τον κάδο πλυντηρίου, καθώς μπορεί να χαλάσει το πλυντήριο και να σκιστούν τα ρούχα.

13. Λάθος πλύσιμο μπουφάν με πούπουλα. Για να μη χαλάσουν τέτοια μπουφάν, προσθέστε τρία μπαλάκια του τένις στον κάδο πλυντηρίου. Έτσι τα πούπουλα δε θα χαλάσουν τη μορφή τους και θα φύγει όλος ο αφρός.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

14. Χρήση ακριβών απορρυπαντικών. Αντί για ακριβά απορρυπαντικά, δοκιμάστε φυσικά γιατροσόφια: το θαλασσινό αλάτι θα φωτίσει τα ρούχα, ενώ το σαπούνι Μασαλίας καθαρίζει τους περισσότερους λεκέδες. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για ευχάριστο άρωμα.

15. Λάθος συντήρηση. Πρέπει τακτικά να καθαρίζετε τον κάδο, καθώς εκεί μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια. Αφήνετε τη πόρτα του κάδου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση για να στεγνώσει και να αεριστεί. Μια φορά το χρόνο κάντε ένα κύκλο πλύσης με ζεστό νερό και λευκό ξίδι. Θα είναι σαν καινούριο!

via admefanpage

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τι θα γίνει αν βάλετε ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

World of Crafters 2018 – Μια ημερίδα για τη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα στον χώρο του crafting!