(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά
Άγρια χόρτα 1 1/2 κιλό ή σπανάκι
Κρεμμυδάκια φρέσκα 7-8 τεμ
Σκόρδα φρέσκα 2 -3 τεμ
Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο από 1/2 ματσάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό σκληρό
Αυγά 3 τεμ χτυπημένα
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Τυριά διάφορα 3 φλιτζάνια του τσαγιού της αρεσκεία σας
Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα χόρτα , τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε , τα βάζουμε σε μια λεκάνη με ένα κουτάλι της σούπας αλάτι να μαραθούν, για λίγα λεπτά και τα στύβουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, τα πλένουμε ,τα ψιλοκόβουμε,πλένουμε και τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε.Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά με το μισό ελαιόλαδο,προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ,τα σκόρδα , τα σοτάρουμε, προσθέτουμε και τα χόρτα, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά .
Δείτε επίσης – Κοτόπιτα Με Περισσεύματα! Δεν Πετάμε Τίποτα Πια! Μόνο Αξιοποιούμε Τα “Περισσεύματα”
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, περίπου 8 -10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά τριμμένα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι , την σόδα και όσο νερό χλιαρό χρειάζεται για να κάνουμε το κουρκούτι, να βγει πηχτό.
Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε το μισό κουρκούτι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, μετά το μείγμα των χορταρικών και από πάνω το υπόλοιπο κουρκούτι να καλύψει τα χορταρικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι.
via chefoulis