in , , ,

Χρήσιμες συμβουλές για τα χρώματα κιμωλίας. Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε τις αγορές σας.

Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο με λίγο περισσότερο τεχνικές πληροφορίες, που σίγουρα όμως όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο υλικό θα ήθελε ή θα έπρεπε να γνωρίζει.

Γράφει η Άντζυ Βασαριώτη από την εταιρία Promco επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα των προϊόντων χρωμάτων και τεχνοτροπίας νερού (κατηγορίας DIY) υψηλής ποιότητας της Pure & Original paints.

Πληροφορίες και στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στην συσκευασία διακοσμητικών χρωμάτων, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό στην χώρα μας.


α. Η ποσότητα στην συσκευασία σε λίτρα.

β. Η ονομασία του προϊόντος που περιγράφει το είδος.

γ. Το όνομα, η καταχωρισμένη εμπορική επωνυμία ή το καταχωρισμένο εμπορικό σήμα του εργοστασίου κατασκευαστής, η ιστοσελίδα και διεύθυνση του.

δ. Βασικές τεχνικές πληροφορίες (TDS) ποιότητας, σύνθεσης, πληροφορίες προφύλαξης, συντήρησης και χρήσης, τα δε πλήρη στοιχεία  να είναι εύκολα προσβάσιμα στο καταναλωτικό κοινό (MSDS και TDS του κάθε προϊόντος).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ε. Ένδειξη αριθμού τύπου, παρτίδας ή σειράς ή άλλο στοιχείο που να επιτρέπει την ταυτοποίηση του.

ζ. Στοιχεία συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις ασφαλείας της Ε.Ε, τιμές ΠΟΕ (VOC) του χρώματος για την προτεινόμενη χρήση, (έπιπλο ή τοίχο) –πχ βασικό όριο VOC σε ξύλο/έπιπλο 130gr/lt, -σε τοίχο 30gr/lt πχ- ματ χρώματα, κλπ.

η. Ανεξίτηλη και ευανάγνωστη ετικέτα, όχι με αυτοκόλλητα, πέραν των μεταφράσεων.
Όταν λοιπόν πρόκειται να κάνετε κάποια αγορά χρώματος, μην περιορίζεστε στις υποσχέσεις των πωλητών ή των προωθούμενων διαφημίσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς έλεγχο και διασταύρωση μέσα από τα τεχνικά φυλλάδια και τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία των κατασκευαστών.

Ανατρέξτε στις επίσημες ιστοσελίδες των προϊόντων, για να διαμορφώσετε άποψη πάνω στα προϊόντα και την εταιρεία που τα παράγει ή προωθεί στην χώρα μας. Από την πληρότητα των δημοσιευόμενων στοιχείων, τεχνικών πληροφοριών αλλά και η συμμόρφωση τους στις οδηγίες της ΕΕ όπως καταγράφονται παραπάνω διαμορφώνετε μια ασφαλή άποψη για να κάνετε την σωστή επιλογή.

Αποφεύγετε απομιμήσεις και προϊόντα χρώματος που δεν υποστηρίζονται από έμπειρους τεχνίτες, τεχνικές πληροφορίες, aftersales υποστήριξη, ή ενδεχόμενα προσφέρουν ασυνήθιστα μεγάλες εκπτώσεις.
Η ανοικτή αγορά προσφέρει ευκαιρίες αλλά κρύβει και παγίδες όταν αγοράζουμε χωρίς κάποια στοιχειώδη  εκ των προτέρων έρευνα στην κατηγορία που μας ενδιαφέρει. 

Επίσης


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μπουκιές cheesecake με 5 υλικά!

Το ΙΚΕΑ, αποκάλυψε το μυστήριο των κυπέλλων: γι ‘αυτό έχουν μια εγκοπή στο κάτω μέρος!