in ,

Που μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα τηγανέλαια.

Σαν ιδιώτης μπορείτε πολύ απλά να συλλέγετε στο σπίτι σας σε πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού το λάδι σας και να το πηγαίνετε σε ειδικά σημεία συλλογής. Και σίγουρα θα αναρωτιέστε που υπάρχουν αυτά τα σημεία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της προσπάθειας είναι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος που έχουν τοποθετήσει ειδικές δεξαμενές συγκέντρωσης μαγειρικού λαδιού σε αρκετά υποκαταστήματά τους στην Αθήνα όπως τη Βουλιαγμένη, τη Βάρη, τα Βριλλήσια, τα Γλυκά Νερά, τη Φιλοθέη, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, την Πεύκη, την Ελευσίνα, τη Γλυφάδα, αλλά και σε υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως ο Βόλος, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Χαλκίδα.

Επίσης, στα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων του Αμαρουσίου, της Πεύκης, της Νέας Σμύρνης, των Μελισσίων, των Κάτω Πατησίων, και στην Λ. Κηφισίας καθώς και στις θεραπευτικές κοινότητες Νόστος και Παρέμβαση θα βρείτε τους ειδικούς κάδους συλλογής.

Πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων στα Βριλλήσια, τη Δραπετσώνα, την Ηλιούπολη, την Κερατέα, την Κυψέλη, το Κερατσίνι, το Μαρούσι , το Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Άλιμο, τη Βούλα, έχουν ενημερωθεί σχετικά και είναι έμπρακτοι υποστηρικτές της σημαντικής αυτής προσπάθειας και μπορείτε να μεταφέρετε εκεί τα μπουκάλια με το λάδι αφού έχουν δηλωθεί σαν Στέκια συλλογής Τηγανέλαιου.

Η ανταπόκριση των πολιτών στην προσπάθεια αυτή δεν είναι η αναμενόμενη. Πολλοί ρωτούν να μάθουν αλλά λίγοι συμμετέχουν ενεργά. Πιστεύω πως κυριότερος παράγοντας δεν είναι η αδιαφορία, αλλά κυρίως η άγνοια των βλαβερών συνεπειών που προκαλούμε στο περιβάλλον άθελά μας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ενημερώστε τα φιλικά και συγγενικά σας πρόσωπα και σε λίγο καιρό, όσο περισσότερο γνωστή γίνεται αυτή η προσπάθεια, τόσο και θα προστίθενται νέα σημεία συλλογής και σε λίγο καιρό κάθε γειτονιά θα έχει το δικό της Στέκι.

Η Συλλογή τηγανέλαιου δείχνει υπευθυνότητα και ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

via ecoview
* Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικού χαρακτήρα αλλά καθαρά πληροφοριακού.

Δείτε επίσης – Τι να κάνουμε το λάδι που έχουμε τηγανίσει και είναι για πέταμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τυρόπιτα χίλια φύλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

45 ιδέες αποθηκεύσης και εξοικονόμησης χώρου που θα σας καταπλήξουν! Μέρος 4ο