in , , ,

5 Κατασκευές με δαντέλα, ένα υλικό, πολλές λύσεις + 35 υπέροχες ιδέες!

Η δαντέλα θεωρείται ένα από τα πιο κομψά και ρομαντικά υφάσματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, όχι μόνο στο ντύσιμο του, αλλά και σε πολλές διακοσμητικές κατασκευές για το σπίτι. Με δαντέλα μπορείτε να φτιάξετε όμορφα φωτιστικά, να ντύσετε βάζα, να τη χρησιμοποιήσετε σαν στένσιλ για να δώσετε ένα δαντελένιο σχέδιο σε έπιπλα και αντικείμενα γενικότερα, να τη χρησιμοποιήσετε με πηλό για να δώσετε δαντελένια όψη

Η δαντέλα πάει παντού και ταιριάζει με οποιαδήποτε διακόσμηση μπορεί να έχετε σπίτι σας, αρκεί να συνδυάστει με όμορφα υλικά και χρώματα και να τοποθετηθεί στο σωστό σημείο του σπιτιού.

Στις κατασκευές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα κομμάτια δαντέλας, τρέσες, ακόμα και χάρτινα διακοσμητικά που έχουν την όψη της δαντέλας.

Ένα είναι σίγουρο, όπως και να χρησιμοποιήσετε τη δαντέλα δεν θα σας απογοητεύσει.

1. Γυάλινα βάζα και μπουκάλια

Για να διακοσμήσετε τα βάζα με δαντέλα το μόνο που χρειάζεστε είναι κόλλα χειροτεχνίας και ίσως κάποια μικρά διακοσμητικά για να ολοκληρώσετε το έργο σας. Τοποθετήστε την δαντέλα επάνω στο γυαλί και περάστε με πινέλο την κόλλα.

2. Δαντελένια διακοσμητικά με πηλό

Παρόλο που η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Ανοίξτε τον πηλό και τοποθετήστε επάνω την δαντέλα. Με έναν πλάστη, εαν δεν έχετε χρησιμποιήσετ ένα μπουκάλι, πιέστε την να μπεί μέσα τον πηλό. Στη συνέχεια αφαίρεστε με προσοχή και με ένα νωπό σφουγγαράκι λειάνετε τα χαοντρά σημεία που μπορεί να δημιουργήθηκαν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Φωτιστικά οροφής

Η δαντέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά και με πολύ κομψό αποτέλεσμα και στα φωτιστικά. Το καλό με τη δαντέλα είναι οτι λόγω της υφής της επιτρέπει το φως να περνάει από μέσα και να διαχέεται ομοιόμορφα.
Με κόλλα χειροτεχνίας κολλήστε επάνω σε φουσκωμένο μπαλόνι τα κομμάτια δαντέλας. Αφού στεγνώσουν καλά και έχουν πετρώσει σπάστε το μπαλόνι. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εκτός από ολοστρόγγυλα φωτιστικά να φτιάξετε καπέλα για πορτατιφ, φωτιστικά ελλειψοειδή κτλ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

yahoo

4. Πορτατίφ και επιτραπέζια φωτιστικά

Μπορούμε να φτιάξουμε εξ’ολοκλήρου δαντελένια καπέλα για τα πορτατίφ μας, με τον παραπάνω τρόπο του μπαλονιού και της κόλλας. Μπορούμε βέβαια πάντα να διακοσμήσουμε το ήδη υπάρχων καπέλο του φωτιστικού με δαντελένιες λετπομέρειες, είτε με τρέσα είτε με κομμάτια δαντέλας.

5. Κάντε τη δαντέλα στένσιλ.

Το γνωρίζετε οτι δαντελένια κομμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν στένσιλ σε επιφάνειες που θέλετε να βάψετε; Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλαίσθητο και συνάμα πολύ εντυπωσιακό και ρομαντικό.

Μια πολύ όμορφη επιλογή για να διακοσμήσετε έπιπλα, κουτιά, μπουκάλια κτλ. Στρεώστε απλά την δαντέλα επάνω στο αντικείμενο και με ένα πινέλο βάψτε από πάνω. Μόλις στεγνώσει αφαίρεστε την δαντέλα και απολαύστε το αποτέλεσμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε εδώ – Πώς να κάνουμε σχέδιο δαντέλας στα έπιπλα μας!

Πέρα από αυτές τις χρήσεις και τις ιδέες σίγουρα υπάρχουν και άλλες πολλές. Παρακάτω δείτε μια συλλογή από όμορφες ιδέες για να εμπνευστείτε και να φτιάξετε μοναδικές δημιουργίες με δαντέλα.

followgram
flickr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε επίσης – 15 Κομψές Ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με Δαντέλα

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε φανταστικές πεταλούδες με δαντέλα απο πλαστικά μπουκάλια!

Δείτε επίσης – Προσθέστε δαντέλα σε ένα τζίν σορτσάκι σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 ιδέες για να οργανώσεις και να τακτοποιήσεις τα αγαπημένα σου φλυτζάνια!

Τυρόπιτα χίλια φύλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!