in , , , ,

6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Η νέα χρονιά μας βρήκε με μια μεγάλη αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες, και πιο συγκεκριμένα στις σακούλες των σούπερ μάρκετ. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι λεπτές πλαστικές σακούλες όπου βάζουμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ δεν διατίθενται δωρεάν. Αντίθετα, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τον φόρο περιβάλλοντος, δηλαδή επιπλέον 0,03 λεπτά ανά σακούλα. Μάλιστα, η επιβάρυνση αυτή θα αυξηθεί στα 0,07 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2019.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γι’αυτό το λόγο οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις αντί της πλαστικής σακούλας, φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικές για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εμείς σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα και τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

1. Τσάντες λινάτσας από το τροπικό φυτό γιούτα

Η γιούτα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό φυτό σε ίνες μετά από τις ίνεςβαμβακιού και είναι ένα ελαφρύ, απαλό, λαμπερό φυτό που μπορεί ναπεριστρέφεται σε χοντρό, ισχυρό κόμπο. Οι τσάντες από γιούτα είναι 100% βιοδιασπώμενες, ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

2. Τσάντες δίχτυ

Πριν από μια δεκαετία ήταν η απόλυτη μόδα. Οι τσάντες δίχτυ είναι ιδανικές για τη μαναβική, αρκεί να έχετε διαθέσιμες δυο ή τρεις για να μοιράσετε τα βαριά αντικείμενα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Τσάντα καροτσάκι

Το καροτσάκι της λαϊκής μεταφέρεται στο σούπερ μάρκετ και γίνεται ίσως η πιο χρηστική εναλλακτική της πλαστικής σακούλας, αφού δεν χρειάζεται καν να ασηκώσετε βάρος.

4. Υφασμάτινες τσάντες

Διαχρονική, στυλάτη και με αντοχή στα βαριά προϊόντα, μια υφασμάτινη τσάντα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

5. Επαναχρησιμοποιούμενη πλαστική σακούλα

Η χαρακτηριστική μπλε σακούλα της πιο γνωστής αλυσίδας καταστημάτων επίπλων για το σπίτι είναι μια καλή επένδυση για όσους επισκέπτονται πιο αραιά το σούπερ μάρκετ και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων για καιρό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Ψάθινες τσάντες

Οι ψάθινες τσάντες παραλίας αποκτούν νέα καριέρα και γίνονται ιδανικός αντικαταστάτης της πλαστικής σακούλας.
via amapeinao

Δείτε επίσης – 30 μοναδικές κατασκευές/μετατροπές με την μπλε τσάντα Frakta της Ikea – Ikea Hacks!

Δείτε επίσης – Πώς να οργανώσετε το χαμό απο τις πλαστικές σακούλες!! Φοβερό κολπάκι – {ΒΙΝΤΕΟ}

Δείτε επίσης – Πώς φτιάχνουμε χάρτινες σακούλες για τα δωράκια μας! – {ΒΙΝΤΕΟ}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τι να κάνουμε το λάδι που έχουμε τηγανίσει και είναι για πέταμα.

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)