Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε αργά το βούτυρο για να μην καψαλιστεί.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε το μαζί το βούτυρο για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι όλο το αλεύρι έχει αναμειχθεί με το βούτυρο πολύ καλά και να δέσουν. Αν προσέχετε τη διατροφή σας μπορείτε να βάλετε αλεύρι ολικής αλέσεως.
Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα. Ρίχνετε και μετά ανακατεύετε. Η κρέμα θα δέσει όταν ενσωματώσετε όλο το γάλα και πάρει μια βράση.
Προσθέστε τη σκόνη τσίλι και ανακατέψτε γρήγορα. Αποφύγετε το μαγείρεμα για περισσότερο από ένα επιπλέον λεπτό σε αυτό το στάδιο, ώστε η κρέμα να μην σπάσει. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, χρησιμοποιήστε πιπέρι καγιέν αντί του τσίλι.
Προσθέστε όλο το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε απαλά και συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς μέσα στην κρέμα. Γυρίστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό για την αποφυγή καψίματος.
Όταν το τυρί σας έχει λιώσει εντελώς και η κρέμα έχει αποκτήσει λεία υφή, σβήστε την κουζίνα.
Για να σερβίρετε, απλά ρίξτε την σε ένα μπολ και προσθέστε τα νάτσος. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα, βάλτε κύβους ντομάτες ή αβοκάντο.