Τραβήξτε τα φύλλα από το μίσχο και κόψτε το κέντρο του λουλουδιού. Για το μέγεθος του κοψίματος χρησιμοποιήστε το ρεσώ ως μεζούρα.
Αφού αφαιρέσετε το κέντρο, βάλτε λίγη κόλλα για να κρατηθούν τα πέταλα πριν την εμβάπτιση στο γύψο.
Επειδή ο χρόνος πήξης του γύψου είναι μικρός, είναι καλό να έχετε τα πάντα διπλά σας, το νερό, το γύψο και το λουλούδι. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να αναμίξετε το γύψο στον κουβά.
Για καλύτερο αποτέλεσμα προσθέστε λίγο νερό παραπάνω από τις οδηγίες ώστε ο γύψος να γίνει πιο υδαρός και να καλύψει ομοιόμορφα το λουλούδι.
Βουτήξτε το λουλούδι στο γύψο μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο. Γυρίστε το μερικές φορές ώστε να καλυφθούν όλα τα πέταλα. Απομακρύνετε την περίσσεια γύψου κουνώντας απαλά και με κοφτές κινήσεις το λουλούδι μέσα στον κουβά για να μην λερώσετε παντού.
Αν χρειάζεται περισσότερο γύψο σε κάποια σημεία ή μια στρώση επιπλέον, βουτήξτε το ξανά στον κουβά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δουλέψτε όμως γρηγορά αν φτιάξετε παραπάνω από ένα.
Αφού τελειώσετε, αποσπάστε ή κόψτε το λουλούδι από το μίσχο. Τοποθετήστε το με τα πέταλα προς τα κάτω για να γίνουν επίπεδα. Αν υπάρχουν σημεία με ή χωρίς γύψο, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντίστοιχα.
Αφήστε να στεγνώσει εντελώς και προσθέστε το ρεσώ.
Πηγή φωτογραφιών