in , ,

Μην ξαναπετάξετε τα υπολείμματα του καφέ, υπάρχουν 15 πανέξυπνοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι.

Σίγουρα αν διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε μια μικρή τουλάχιστον εξάρτηση από τον καφέ. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, τί μπορεί να συγκριθεί με μια κούπα ζεστό καφέ το πρωί που μας ξυπνάει και μας δίνει ενέργεια αρκετή για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας; Άσχετα όμως με το πόσο λατρεύετε τον καφέ, πάντα πετάτε στα σκουπίδια τα υπολείμματα στο φίλτρο της καφετιέρας σας και δεν έχετε σκεφτεί πόσο ωφέλιμα είναι. Εμείς είμαστε εδώ όμως για να σας δείξουμε πόσο χρήσιμος μπορεί να σας φανεί ο καφές, όχι μόνο όταν τον πίνετε, αλλά όταν χρησιμοποιείτε τους κόκκους που έμειναν!

Χρησιμοποιείστε τους κόκκους που έμειναν στην καφετιέρα σαν λίπασμα!

Οι κόκκοι του καφέ βοηθάνε τα φυτά να διατηρήσουν την απαραίτητη υγρασία στο χώμα που τα περιβάλλει. Επίσης, ο καφές ελκύει τους γαιωσκώληκες που είναι πολύ χρήσιμοι στην ανάπτυξη των φυτών σας.

Έχουν αντιπαρασιτικές ιδιότητες!

Οι κόκκοι του καφέ κρατάνε μακριά από τα λουλούδια σας τις γάτες, τις κάμπιες και τα σαλιγκάρια. Μπορείτε ακόμα να ρίξετε λίγο καφέ στα σημεία της αυλής που δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες!

Τα καρότα αναπτύσσονται γρηγορότερα!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιώντας τους κόκκους καφέ στο χώμα που είναι φυτεμένα τα καρότα σας θα καταφέρετε να μεγαλώσουν γρηγορότερα και να γίνουν μεγαλύτερα! Φαίνεται ο καφές ξυπνάει και τα καρότα εκτός από εσάς!

Αποθηκεύστε τον χρησιμοποιημένο καφέ και μην τον πετάτε!

Αν δεν χρειάζεστε αυτή τη στιγμή λίπασμα, αφήστε τους χρησιμοποιημένους κόκκους να στεγνώσουν και αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο βάζο μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα τους έχετε ανάγκη για τα φυτά σας!

Καλό απορρυπαντικό για τα καμμένα λίπη

Ο καφές θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από δύσκολους λεκέδες στα μαγειρικά σας σκεύη, όπως είναι το λίπος που μαζεύεται μετά το μαγείρεμα.

Μυρίζει το ψυγείο σας;

Αφήστε τους κόκκους καφέ να στεγνώσουν και τοποθετείστε μέσα σε ένα μικρό δοχείο. Βάλτε το στο ράφι τους ψυγείου σας και αφήστε το να απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες οσμές!

Μυρίζει ο νεροχύτης σας;

Με τον καφέ έχετε χωρίς να το ξέρετε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου!

Φρεσκάρετε το δέρμα των χεριών σας καθημερινά!

Τρίψτε τον καφέ στα χέρια σας σαν να ήταν σαπούνι και ξεπλύνετε με νερό. Διώχνει τις μυρωδιές από κρεμμύδια και σκόρδα μετά το μαγείρεμα, αλλά αφήνει και το δέρμα απαλό!

Κρύψτε τις γραντζουνιές στα ξύλινα έπιπλα.

Ποτίστε μια μπατονέτα με λίγους κόκκους καφέ και νερό και απλώστε στην τραυματισμένη επιφάνεια του ξύλου! Μαγικό;

Τακτοποιημένο τζάκι

Αν ρίξετε λίγους κόκκους καφέ στο τζάκι σας, οι στάχτες δεν θα πετάνε δεξιά και αριστερά.

Αποσμητικό χώρου

Αν λατρεύετε την μυρωδιά του φρεσκοτριμμένου καφέ, βάλτε σε ένα σακουλάκι από τούλι λίγους κόκκους καφέ και αφήστε την μυρωδιά να μαγέψει τους επισκέπτες σας.

Κεράκι από καφέ

Αν έχετε έφεση στην παρασκευή κεριών, δοκιμάστε την επόμενη φορά να ρίξετε και λίγο καφέ στο μίγμα σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Κάντε το δέρμα σας απαλό!

Ο καφές είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική του δράση. Μπορείτε να τον ανακατέψετε με το απολεπιστικό gel που χρησιμοποιείτε και να τριφτείτε καλά. Αφήστε για λίγη ώρα πάνω στο δέρμα σας το θαυματουργό Scrub και θα δείτε διαφορά.

Καφές και στα μαλλιά!

Για να κάνετε απαλά και λαμπερά τα μαλλιά σας κάντε τους μασάζ με κόκκους καφέ και ύστερα ξεβγάλτε. Βοηθάει επίσης να σκουρύνετε το χρώμα σας! Οπότε ενδείκνυται αν είστε μελαχροινός/-ή ή έχετε γκρίζα μαλλιά!

Χρήσιμη πληροφορία: Ο καφές βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω βίντεο…

via newsone

Δείτε επίσης – Σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με καφέ και καφέ ζάχαρη

Δείτε επίσης – 3 τρόποι για να ανακυκλώσετε ένα κουτί καφέ!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε λουλούδια με χρησιμοποιημένα φίλτρα καφέ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αποτρέψτε τα Ποντίκια με Φυσικό Τρόπο

16 Ιδέες με Φύλλα Χρυσού για να δώσετε στο Σπίτι σας το Άγγιγμα του Μίδα