Αν είστε λάτρεις των πιροσκί δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να προσθέσετε οποιαδήποτε γέμιση επιθυμείτε.
Συστατικά:
– 4 κούπες αλεύρι ή όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη ζύμη.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 500 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 11 γρ.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Διπλώστε την και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από δύο ώρες βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ελαφρώς ζυμώστε την πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στο αλεύρι και φτιάξτε τα πιροσκί. Η ζύμη είναι μαλακή, δεν κολλάει στα χέρια και μπορείτε να προσθέσετε τη γέμιση της επιλογής σας. Επίσης μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση για πίτσα.
Πηγή φωτογραφίας
Visited 8 times, 1 visit(s) today
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο
Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!