in ,

Ζύμη για Πιροσκί

Αν είστε λάτρεις των πιροσκί δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να προσθέσετε οποιαδήποτε γέμιση επιθυμείτε.

Συστατικά:
– 4 κούπες αλεύρι ή όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη ζύμη.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 500 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 11 γρ.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Διπλώστε την και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά από δύο ώρες βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ελαφρώς ζυμώστε την πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στο αλεύρι και φτιάξτε τα πιροσκί. Η ζύμη είναι μαλακή, δεν κολλάει στα χέρια και μπορείτε να προσθέσετε τη γέμιση της επιλογής σας.  Επίσης μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση για πίτσα.
Πηγή φωτογραφίας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

33 Ιδέες για Μικρά αλλά Λειτουργικά Σπιτικά Γραφεία

Εκφράστε την Αγάπη σας με Βαζάκια