in ,

Ζύμη για Πιροσκί

Αν είστε λάτρεις των πιροσκί δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να προσθέσετε οποιαδήποτε γέμιση επιθυμείτε.

Συστατικά:
– 4 κούπες αλεύρι ή όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη ζύμη.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 500 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 11 γρ.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Διπλώστε την και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά από δύο ώρες βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ελαφρώς ζυμώστε την πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στο αλεύρι και φτιάξτε τα πιροσκί. Η ζύμη είναι μαλακή, δεν κολλάει στα χέρια και μπορείτε να προσθέσετε τη γέμιση της επιλογής σας.  Επίσης μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βάση για πίτσα.
Πηγή φωτογραφίας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

33 Ιδέες για Μικρά αλλά Λειτουργικά Σπιτικά Γραφεία

Εκφράστε την Αγάπη σας με Βαζάκια