Προετοιμασία: Μια μέρα πριν, βράστε 200 γραμμάρια μακρύκοκκο ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ρίξτε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα σουρωτήρι και και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό για να φύγει η περίσσεια του αμύλου. Στραγγίξτε πολύ καλά. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μπολ, καλύψτε το και βάλτε στο ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Μερίδες: περίπου 7 ως γαρνιτούρα ή 3 ως γεύμα.
Υλικά
550γρ. κρύο μαγειρεμένο ρύζι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
30ml φυστικέλαιο ή οποιοδήποτε λάδι κατάλληλο για τηγάνισμα με ανακάτεμα (stir-frying)
140γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
30γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μικρό κρεμμύδι)
2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και τριμμένες
110γρ. αρακάς και καλαμπόκι αποψυγμένα ή φρέσκα
50γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
30ml (1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού) σάλτσα σόγιας
Αλάτι για τη γεύση
Πασπαλίστε τα χτυπημένα αυγά με μια πρέζα αλάτι. Ζεστάνετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε το μείγμα.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για stir-fry καιτραβήξτε το μαγειρεμένο αυγό στην άκρη, αφήνοντας το ωμό αυγό να ρέει προς το κάτω μέρος του wok. Μαγειρέψτε μέχρι το αυγό να είναι σχεδόν έτοιμο (περίπου ένα λεπτό). Γυρίστε την ομελέτα και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να είναι έτοιμη. Αφαιρέστε το γουόκ από τη φωτιά, βγάλτε την ομελέτα και τοποθετήστε την σε μια επιφάνεια κοπής.
Κόψτε την ομελέτα σε μικρά κομμάτια και αφήστε την στην άκρη.
Βάλτε ξανά το γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Ρίξτε το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέστε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατέψτε μαζί για 2 λεπτά.
Προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι, τα πράσινα κρεμμύδια, την ομελέτα, τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι στο γουόκ.
Ανακατέψτε τα μαζί μέχρι να ζεσταθούν (περίπου ένα λεπτό).
Σερβίρετε αμέσως.
φωτ: exclusivelyfood