Συστατικά
150γρ. πέννες
½ κρεμμύδι, σε φέτες
½ κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
½ κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 κονσέρβα τόνου, στραγγισμένη
100γρ. γλυκό καλαμπόκι
20γρ. πέστο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
Για την πίτα
25γρ. βούτυρο ανάλατο
25γρ. αλεύρι
200ml γάλα
50γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
50γρ. τριμμένο τυρί Comte
3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4-6 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και τσιγαρίστε για λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν, 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τον τόνο και συνεχίστε για ένα επιπλέον λεπτό μέχρι να ζεσταθεί.
Βάλτε σε ρηχό μπολ και ανακατέψτε με το γλυκό καλαμπόκι, το πέστο και το μαϊντανό. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε (προσθέσετε περισσότερο πέστο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι για περισσότερη γεύση). Ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Για την πίτα:
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά για να αφαιρέσετε την περίσσεια γεύση του αλευριού.
Προσθέστε το γάλα, λίγο λίγο. Βεβαιωθείτε ότι το γάλα έχει ενσωματωθεί πλήρως κάθε φορά πριν από την προσθήκη κι άλλου γάλατος ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα.
Μόλις το μείγμα γίνει παχύρρευστο, σταματήστε την προσθήκη γάλατος, προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα αυγά σιγά σιγά.
Ανακατέψτε μαζί με το μείγμα ζυμαρικών, τοποθετήστε σε ένα πυρέξ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
fotos via mytaste