in , ,

Τεχνική Color Washing σε ‘Επιπλα

Η τεχνική color wash είναι η τεχνική βαψίματος επίπλων ή ξύλων έτσι ώστε να φαίνονται τα νερά του ξυλου. Δίνουμε χρώμα στο ξύλο χωρίς όμως να είναι συμπαγές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο η τεχνική αρκετά εύκολη ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μη επεξεργασμένο ξύλο δηλαδή σε ξύλο που δεν έχει επάνω βερνίκι ή χρώμα. Διαφορετικά πρέπει πρώτα να το τρίψετε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Ανακατέψτε ή ανακινήστε το χρώμα σας.

2. Πάρτε μια υγρή πετσέτα (να μην στάζει, αλλά όχι πάρα πολύ στημένη) και βυθίστε τη σε λίγο χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το καπάκι του δοχείου της μπογιάς, ένα πιάτο ή έναν πλαστικό δίσκο. Ο σκοπός είναι να μην έχετε πολύ χρώμα στην πετσέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Με ένα στεγνό πινέλο, απλώστε μια μικρή ποσότητα χρώματος στην επιφάνεια σας. Δουλέψτε σε πολύ μικρά τμήματα ή σε μία συνεχή επιφάνεια που μπορείτε να σκουπίσετε αμέσως, έτσι ώστε να μην στεγνώσει το χρώμα πριν ολοκληρώσετε την εργασία σας. Δείτε παρακάτω πώς το στεγνό πινέλο δεν καλύπτει ολόκληρο το κομμάτι απλά αφήνει μια στρώση χρώματος.

4. Τώρα πάρτε τη βρεγμένη πετσέτα και σκουπίστε το χρώμα σε ένα πιο ομοιόμορφο φινίρισμα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5. Συνεχίστε να δουλεύετε σε μικρά τμήματα μέχρι να τελειώσετε. Θυμηθείτε ότι μπορεί να σκουράνετε πάντα ένα κομμάτι, αλλά είναι δύσκολο να σκουπίσετε το χρώμα εύκολα, ειδικά όταν στεγνώσει. Έτσι κρατήστε το χρώμα σε ανοικτή απόχρωση!

fotos via remodelaholic

Δείτε επίσης – Βάψιμο – Τεχνική παλαίωσης ξύλινων επίπλων!

Δείτε επίσης – Ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης του υπνοδωματίου σας!

Δείτε επίσης – Φοβερή ιδέα για να κάνουμε σχέδιο δαντέλας στα έπιπλα μας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξουμε τηγανιτές πατάτες τριαντάφυλλα!

25 Ιδέες Σικ Vintage Διακόσμησης