in ,

Μίνι Σκορδοψωμάκια κόμποι!

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που ο καθένας μπορεί να κάνει στο σπίτι με ζύμη πίτσας (έτοιμη ή σπιτική), σκόρδο και βούτυρο. Το σίγουρο είναι ότι μόλις τελειώσετε, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τα τρώτε

Υλικά για περίπου 50 κομμάτια :
1 κιλό ζύμη πίτσας (αν είναι έτοιμη, αποψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το άνοιγμα της ζύμης
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Άλατι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώστε σε λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.

Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη, κρατώντας το ένα καλυμμένο με μια πετσέτα κουζίνας. Ανοίξτε το άλλο μισό σε ένα τετράγωνο (25Χ25 εκατοστών) πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη. Εάν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να την τεντώσετε.

Κόψτε το τετράγωνο στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόφτη πίτσας για να κάνετε δύο ορθογώνια. Κόψτε κάθε ορθογώνιο σε 12 λωρίδες (κοντές και παχιές).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δέστε κάθε λωρίδα σε κόμπο και βάλτε τους στη στη λαμαρίνα. Σκεπάστε με μια πετσέτα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο μισό της ζύμης.

Ψήστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, γυρίστε το ταψί και ψήστε επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι εντελώς ψημένα.

Τρίψτε τις σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μίγμα να ζεσταθεί. Βγάλτε το από την εστία, ρίξτε και ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αμέσως μετά το ψήσιμο, βουρτσίστε τα ψωμάκια με το μίγμα σκόρδου και πασπαλίστε με αλάτι. Σερβίρετε ζεστά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Super Διαγωνισμός με Δώρο μια υπέροχη κρεμάστρα τοίχου απο το Design Is This!

16 Ιδέες με υλικά που μπορείτε να γεμίσετε τα βάζα σας!