in , , , ,

Πώς να Βαψετε και να Παλαιώσετε Βάζακια

Η τεχνική της παλαίωσης είναι τα τελευταία χρόνια πολύ διαδεδομένη στις κατασκευές και στις χειροτεχνίες καθώς το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, πολύ γλυκό και γεμάτο αναμνήσεις.. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές επιφάνειες όπως είναι το ξύλο, το γυαλί, χαρτόνι κτλ. Μια υπέροχη ιδέα για διακοσμητικά είναι η παλαίωση σε γυάλινα βάζα. Δείτε παρακάτω βήμα βήμα πώς θα το πετύχετε!

1. Εάν χρησιμοποιήσετε παλιά βαζάκια, περάστε τα με αλκοολούχο διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Στεγνώστε τα πολύ καλά.

2. Ξεκινήστε με δύο στρώσεις χρώματος, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των στρώσεων. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε χρώματα κιμωλίας γιατί είναι εύκολα στη χρήση, προσφέρουν μεγάλη κάλυψη και κολλάνε πολύ καλά στα βαζάκια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα, αφήνοντας 24 ώρες στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων. Αλλιώς, όταν θα περάσετε τη δεύτερη στρώση, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από την πρώτη στρώση.

3. Για την παλαίωση χρησιμοποιήστε ένα 80 γυαλόχαρτο, κομμένο σε ορθογώνια, διπλωμένα στη μέση ώστε να τα χρησιμοποιείστε και από τις δυο πλευρές.

Αρχίστε να τρίβετε το στόμιο και μετά τα δύο πλευρικά τοιχώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Και μην ξεχάσετε να τρίψετε τα γράμματα και τα σχήματα.

Αφήστε το καλύτερο για το τέλος: το μπροστινό μέρος του βάζου. Εδώ πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να φανούν καλυτέρα τα σχήματα.

Τελειώστε, τρίβοντας κατά μήκος του πάνω και κάτω μέρος του βάζου.

4. Περάστε με σπρέι ή βερνίκι προστατευτικό σε ματ φινίρισμα.

5. Μην βάλετε τα βαζάκια στο νερό ή στο πλυντήριο πιάτων. Απλά σκουπίστε τα και προσέξτε όταν τα γεμίζετε με νερό. Παρότι το προστατευτικό κάνει το φινίρισμα πολύ πιο ανθεκτικό, εντούτοις υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από το χρώμα.

fotos via itallstartedwithpaint

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξεις μόνος σου μπογιά μαυροπίνακα!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε φανταστικά βάζα με νεράιδες! -{ΒΙΝΤΕΟ}

Δείτε επίσης – 20 όμορφες και πρακτικές ιδέες για τα άδεια γυάλινα βάζα. {Μέρος δεύτερο}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μετατρέψτε πλαστικά καφάσια σε πλεκτά σκαμπό!

Super Διαγωνισμός με Δώρο μια υπέροχη κρεμάστρα τοίχου απο το Design Is This!