in , ,

Γνωρίστε το νέο χόμπι σας: Ζωγραφική σε Πέτρες! Πλήρης οδηγός – υλικά – πινέλα – χρώματα!

Έχετε ανακαλύψει την ζωγραφική σε πέτρες; Απελευθερώστε το καλλιτέχνη μέσα σας και να δημιουργήσετε ένα μίνι αριστούργημα. Και αν κάνετε κάποιο λάθος; Είναι εντάξει. Απλά πάρετε μια άλλη πέτρα! Και αν έχετε μικρά παιδιά είναι ιδανική απασχόληση για να καθίσουν ήσυχα. Τι μπορείτε να κάνετε τις ζωγραφισμένες πέτρες σας; Πολλά πράγματα! Μπορείτε να φτιάξετε μαγνήτες. Να διακοσμήστε τον κήπο σας και το σπίτι σας. Να φτιάξετε το δικό σας πέτρινο κατοικίδιο. Να γράψτε εμπνευσμένα μηνύματα σε αυτές. Οι επιλογές είναι ατέλειωτες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πώς να ζωγραφίσετε τις πέτρες βήμα-προς-βήμα

Πρώτον, φυσικά, θα πρέπει να βρείτε την τέλεια πέτρα. Ψάξτε για στρογγυλεμένες πέτρες. Οι ποταμίσιες και της παραλίας είναι οι καλύτερες. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό σας, όπως μια γάτα, μια κουκουβάγια, ή μια κάμπια, βρείτε το σωστό σχήμα και μέγεθος  για να γίνει ο καμβά σας.
Αν δεν έχετε χρόνο για να ψάξετε, μπορείτε να αγοράσετε πέτρες σε μικρά ή μεγάλα μεγέθη, με κλειστά ή φωτεινά χρώματα ανάλογα τι επιθυμείτε!
Αν μαζέψετε πέτρες από την ύπαιθρο, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό και σαπούνι και στεγνώστε. Θα μπορούσατε ακόμη και να τις τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.
Μερικές πέτρες έχουν τραχιά υφή οπότε μπορείτε να τις τρίψετε με γυαλόχαρτο.

Πριν σχεδιάσετε επάνω στην πέτρα θα ήταν καλό να εξασκηθείτε σε ένα κομμάτι χαρτί για να τελειοποιήσετε το σχέδιο σας. Για να σχεδιάσετε την πέτρα χρησιμοποιήσετε μολύβι, κιμωλία, σαπούνι ραπτικής ή ακόμα και ένα πολύ λεπτό μαρκαδοράκι για τις μικρές λεπτομέρειες.
Ξεκινήσετε τη ζωγραφική προχωρώντας από τα μεγαλύτερα τμήματα του σχεδίου στα μικρότερα, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώνει πριν το επόμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε το χρώμα πιο γρήγορα.
Μόλις τελειώσετε τη ζωγραφική του σχεδιασμού σας, χρησιμοποιήστε ένα ακρυλικό στεγανωτικό βερνίκι και περάστε ένα ή δύο στρώματα για να βεβαιωθείτε ότι το έργου τέχνη σας θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν αναρωτιέστε τι να ζωγραφίσετε, οι επιλογές είναι απεριόριστες! Τα ζώα είναι δημοφιλείς, όπως οι γάτες, κουκουβάγιες, τα ψάρια, τα πουλιά, πασχαλίτσες, πεταλούδες, λιβελλούλες, χελώνες, κάμπιες, βατράχια, λουλούδια, και ήλιους. Υπάρχουν επίσης σχέδια εορτών, όπως χιονάνθρωποι, κολοκύθες, καρδιές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ή γιατί να μην μετατρέψετε μια  πέτρα  σε σχήμα αυγού σε ένα όμορφο διακοσμημένο αυγό, για το Πάσχα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η επιλογή των σωστών υλικών

Χρώματα

Όλα τα χρώματα χειροτεχνίας, με βάση το νερό, ή ακρυλικά χρώματα είναι καλά για τις πέτρες. Ένα μειονέκτημα των ακρυλικών είναι ότι δύσκολα ξεπλένονται από  τα ρούχα, οπότε να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση τους. Φορέστε μια φόρμα εργασίας και απλώστε κάτι κάτω από την επιφάνεια στην οποία θα ζωγραφίσετε τις πέτρες. Αν ζωγραφίσετε παρέα με πολύ μικρά παιδιά, οι τέμπερες είναι ιδανικές διότι πλένονται πολύ πιο εύκολα (αν και τα χρώματα δεν είναι τόσο φωτεινά). Αν βάλετε τις πέτρες στον κήπο χρησιμοποιείστε χρώματα για εξωτερικούς χώρους.

Δοκιμάστε το χρώμα σας σε χαρτί πριν από τη πέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε προβλήματα με την υφή και τη φωτεινότητα του χρώματος.


Λεπτοί Ανεξίτηλοι Μαρκαδόροι

Είναι ιδανικοί για την προσθήκη λεπτομερειών που μπορεί να είναι δύσκολο να γίνουν με τα πινέλα, ιδιαίτερα στις μικρότερες πέτρες.

Mod podge ή άλλο στεγανωτικό βερνίκι

Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό βερνίκι για να προστατεύσετε τις δημιουργίες σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν οι πέτρες σας διακοσμήσουν εσωτερικό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό σπρέι που θα κάνει τα χρώματα πιο φωτεινά και πιο γυαλιστερά. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικό αεριζόμενο χώρο και μόνο από ενήλικο. Η Modge podge είναι επίσης μια καλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Για πέτρες σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό βερνίκι ουρεθάνης το οποίο θα εμποδίσει τυχόν ρωγμές  και φθορά.

Μαγνητικές βάσεις

Αν θέλετε να κάνετε μαγνητάκια για το ψυγείο χρησιμοποιήσετε πέτρες που δεν είναι πολύ μεγάλες ή πολύ χοντρές και  κολλήστε το μαγνήτη στο πίσω μέρος της πέτρας.

Εφημερίδα ή άλλα προστατευτικά καλύμματα για το τραπέζι σας

Παλέτα

Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια παλέτα χρωμάτων ή να φτιάξετε μια από ένα χάρτινο πιάτο ή ένα κομμάτι χαρτόνι που θα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

Πινέλα

Πάρτε μερικά άκαμπτα, φτηνά πινέλα με ξύλινη λαβή σε μια ευρεία ποικιλία μεγεθών γιατί η επιφάνεια της πέτρας θα φθείρει γρήγορα τις βούρτσες. Πλατιές, επίπεδες βούρτσες είναι ιδανικές για τις μεγάλες επιφάνειες  του σχεδίου σας ενώ μικρότερες και μυτερές είναι ιδανικές για λεπτομέρειες όπως πρόσωπα ή μουστάκια. Ψάξτε για βούρτσες με μακριές τρίχες που μπορούν να κρατούν περισσότερο χρώμα.

Μάτια

Τα μάτια χρειάζονται για τα πέτρινα  ζωάκια  και τερατάκια που σκοπεύετε να κάνετε!

Κόλλα

Αν θέλετε να κολλήστε τις πέτρες θα χρειαστείτε μια κόλλα για εξωτερικούς χώρους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

via feltmagnet

Δείτε επίσης – 30 Ιδέες για κατασκευές με βότσαλα!

Δείτε επίσης – 30 μοναδικές ιδέες για ψηφιδωτά απο βότσαλο.

Δείτε επίσης – Βότσαλα σε καμβά… 50 υπέροχοι πίνακες απο βότσαλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Φτιάξετε Συσκευασία Δώρου!

Φτιάξτε ένα πέτρινο Νεράιδόσπιτο απο βότσαλα και πλαστικά μπουκάλια!