in ,

8 Φυσικοί Τρόποι, για να Κάνετε τις Ξηρές και σκασμένες Φτέρνες σας, απαλές σαν του Μωρού!

Έχετε ξηρά πόδια που σας φαγουρίζουν; Μήπως το δέρμα σας είναι κόκκινο και ξεφλουδίζει; Έχετε ρωγμές στις φτέρνες σας; Όλα αυτά είναι κοινά συμπτώματα των ξηρών ποδιών. Δυστυχώς, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Ο λόγος είναι ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, το δέρμα των ποδιών δεν έχει σμηγματογόνους αδένες. Αντί γι’αυτούς, οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι η μόνη πηγή υγρασίας. Μερικές φορές αυτοί οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν επαρκούν για να ενυδατώνουν πλήρως τα πόδια μας. Τα ξηρά πόδια προκαλούνται από μη ενυδατικά σαπούνια, τον κρύο καιρό, την χαμηλή υγρασία, την έκθεση στον ήλιο, τα ζεστά ντουζ και την γήρανση. Μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ή φαγούρα. Γι’αυτό μην παραβλέπετε το πρόβλημα. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις θεραπείες σήμερα.

1. Χυμός λεμονιού: Το οξύ που περιέχουν τα λεμόνια βοηθά να διαλυθεί το νεκρό δέρμα. Μουλιάστε τα πόδια σας σε χυμό λεμονιού για 10 λεπτά και μετά τρίψτε τα με ένα απολεπιστικό σφουγγάρι για να απομακρύνετε το ξηρό δέρμα.

2. Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο διαθέτει σημαντικές ενυδατικές ιδιότητες για τα ξηρά και σκασμένα πόδια. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιου λεβάντας ή λεμονιού για να τονώσετε τα οφέλη του. Αναμίξτε τα υλικά σε ένα βάζο και μετά κουνήστε το σαν σέικερ μέχρι να σχηματιστεί ένα μίγμα που να μοιάζει με γάλα. Απλώστε την κρέμα στα πόδια σας.

3. Βαζελίνη: Η βαζελίνη χρησιμοποιείται συχνά για ενυδάτωση. Κάντε μασάζ με βαζελίνη σε ολόκληρο το πόδι σας, από πάνω μέχρι τα δάχτυλα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάλτε βαζελίνη το βράδυ και κοιμηθείτε με κάλτσες. Αυτό θα βοηθήσει την βαζελίνη να απορροφηθεί από τα πόδια σας. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τα πόδια σας το πρωί.

4. Ζάχαρη: Φτιάξτε ένα σπιτικό απολεπιστικό από ίσα μέρη ελαιόλαδου και μαύρης ζάχαρης. Κάντε στα πόδια σας μασάζ με το μίγμα. Επικεντρωθείτε στα πιο σκληρά σημεία του ποδιού. Μετά από 10-15 λεπτά, ξεπλύντε τα πόδια σας με κρύο νερό.

5. Μέλι: Τα φυσικά ένζυμα του μελιού μπορούν να θεραπεύσουν τα πόδια σας και να σφραγίζουν την υγρασία. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό ανακατεμένο με μέλι. Μετά από 10-15 λεπτά θα νιώσετε τα πόδια σας πιο μαλακά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

6. Γάλα: Το γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα. Επίσης, περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να ενθαρρύνει την δημιουργία νέων, υγειών κυττάρων. Κάντε ένα ποδόλουτρο αναμιγνύοντας 1 φλιτζάνι γάλα με 5-7 φλιτζάνια ζεστό νερό.

7. Σησαμέλαιο: Αυτό το πανίσχυρο έλαιο περιέχει βιταμίνη Ε και 3 διαφορετικά είδη οξέων. Επίσης, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και μετά τρίψτε τα με σησαμέλαιο. Θα δράσει καλύτερα αν το απλώσετε πριν πέσετε για ύπνο.

8. Κουρκουμάς: Αυτή η συνταγή θα κάνει τα πόδια σας κίτρινα, αλλά έχει θαυματουργά οφέλη! Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για όσους έχουν μολύνσεις, όπως το πόδι του αθλητή. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε σκόνη με μερικές σταγόνες έλαιο καρύδας και απλώστε το μίγμα στα σκασμένα πόδια. Αφήστε το για 20-30 λεπτά και μετά ξεπλύντε τα πόδια σας με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.
via newsone

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα Αυτοσχέδιο Ξύλινο Δάπεδο!

Ένα έξυπνο κόλπο για να κόβετε Μπανάνες