Υλικά
1 μακρόστενη φραντζόλα ψωμί
1/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
1 1/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1/3 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψτε τη φραντζόλα στη μέση κατά μήκος. Κόψτε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα πλάι-πλάι,με το ένα ελαφρώς να επικαλύπτει το άλλο σε ένα επίπεδο ταψί και τοποθετήστε το ψωμί.
Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα κουτάλι απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του ψωμιού (καλύψτε τις άκρες πάρα πολύ καλά, ώστε να μην καούν). Τυλίξτε το ψωμί από πάνω με το αλουμινόχαρτο ενώνοντας τις άκρες τους μαζί. Ψήστε για 10 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο, ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε το ψωμί ομοιόμορφα με τα τυριά. Βάλτε τα ξανά στο φούρνο και ψήστε τα χωρίς να τα καλύψετε για 5-6 λεπτά περισσότερο (για πιο τραγανό ψωμί μπορείτε να τα βάλετε σε μια σχάρα και να τα ψήσετε 1 – 2 λεπτά ακόμη). Βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το μαϊντανό. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ζεστό.
Βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το μαϊντανό. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ζεστό.