in ,

Λαχταριστή Πίτα με μπέικον και αυγό!

Αυτή η πίτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα και είναι εξαιρετική εαν έχετε πολλούς καλεσμένους στο σπίτι. Επίσης, είναι τέλειο για κολατσιό γιατί δεν χρειάζεται να ξαναζεσταθεί. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο κάποιες συνταγές είναι δημοφιλείς – γιατί είναι πεντανόστιμες!

Ζύμη:
1 1/2 φλιτζάνια (225γρ.) αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια (265γρ.) αλεύρι που φουσκώνει
220γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι (125 ml) παγωμένο νερό

Γέμιση:
450γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
12 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα επιπλέον

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε τα αλεύρια σε ένα μπολ αφού τα κοσκινίσετε. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε μερικές φορές. Πιέστε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι σας και αν επανέρχεται είναι έτοιμη. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερο νερό προσθέσετε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πλάθετε κάθε κομμάτι σαν σφαίρα, το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα βαθύ ταψί (17 x 26 εκ.)

Ανοίξτε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο για να χωράει στο ταψί. Στρώστε τη ζυμη και πλευρικά και κόψτε τις άκρες.

Βάλτε το μισό μπέικον πάνω από τη ζύμη στη συνέχεια ρίξτε 6 αυγά από πάνω. Καλύψτε με το υπόλοιπο μπέικον και ρίξτε 4 αυγά. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε.

Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο και καλύψτε το ταψί, διπλώνοντας τις άκρες για να μην βγει η γέμιση. Με ένα πινέλο αλείψτε τη ζύμη με το επιπλέον γάλα και στη συνέχεια ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανή.

Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε έναν πύργο από λουλούδια για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας!

11 Καταπληκτικά Τρικ Ομορφιάς, που Κάθε Γυναίκα Πρέπει να Ξέρει!