in , ,

Αναπαλαίωση ξύλου – η τέλεια πατίνα!

Δώστε στα επίπλα σας από ξύλο το φινίρισμα του παλιού με αυτήν την εύκολη DIY τεχνική βαψίματος. Τα πατιναρισμένα έπιπλα είναι ιδανικά για δωμάτια διακοσμημένα με ρουστίκ στυλ και αντίκε θησαυρούς, αλλά το καλό με αυτήν την τεχνική είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα παλιό έπιπλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο έπιπλο εσείς νομίζετε ή δεν χρειάζεστε.

Τι θα χρειαστείτε
– Τραπεζάκι του καφέ  (ή οποιοδήποτε άλλο ξύλινο επίπλο)
– γυαλόχαρτο
– πινέλο
– δύο χρώματα (χρησιμοποιήσαμε δύο αποχρώσεις του μπλε)
– μικρό δοχείο για την ανάμειξη χρωμάτων
– βούρτσα αφρολέξ
– χαρτί καθαρισμού

Τρίψτε ελαφρά το τραπεζάκι για να δημιουργήσετε μια ανώμαλη επιφάνεια που θα απορροφά περισσότερο χρώμα σε ορισμένες περιοχές.

Στην κάτω πλευρά του τραπεζιού, πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος και πάχους εφαρμογής  για να καθορίσει την εμφάνιση που σας αρέσει περισσότερο.

Χρησιμοποιώντας την πιο σκούρα απόχρωση εφαρμόστε την πρώτη στρώση του χρώματος στο τραπέζι. Απλώστε το χρώμα ώστε να είναι αρκετά λεπτό ώστε οι ρωγμές να γίνουν πιο εμφανείς. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για 24 ώρες.

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα της ανοικτής απόχρωση του χρώματος σε ένα δοχείο. Ανακατέψτε με νερό, μέχρι το χρώμα να γίνει λεπτόρευστο σαν αλλά χωρίς να κάνει φυσαλίδες  όταν εφαρμόζεται στο τραπέζι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εφαρμόστε το χρώμα στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα αφρολέξ. Ενώ είναι ακόμα υγρό, σκουπίστε ορισμένες περιοχές της επιφάνειας με απορροφητικό χαρτί για να επιτευχθεί μια αντικέ ματιά. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για 24 ώρες.

Για μια ακόμα πιο αντικέ εμφάνιση, τρίψτε πολύ ελαφριά τις άκρές και τις γωνίες του τραπεζιού με λεπτό γυαλόχαρτο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Πασχαλινή Γιρλάντα!

Δείτε πως να καθαρίσετε από την πλάκα και την ουλίτιδα ΑΝΕΞΟΔΑ!