Υλικά:
50 γραμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (καφέ, λευκό ή κίτρινο)
λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού
6 φέτες λευκό ψωμί το τοστ
2 κανονικά αυγά σε μέγεθος (ή 3 μικρά)
⅔ φλιτζανιού γάλα
⅓ φλιτζανιού τυρί τριμμένο της αρεσκειάς σας που λιώνει
2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρετε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό – περίπου 2 λεπτά.
Αφαιρέστε από το μάτι (μπορείτε να το αφήσετε στο τηγάνι).
Κόψτε το ψωμί σε κύκλους ή απλά αφαιρέστε την κόρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άδεια κονσέρβα απο σάλτσα. Είναι το τέλειο μέγεθος για να κόψετε στρογγυλά κομμάτια που χωράνε σε ταψάκι για muffin.
Χρησιμοποιήστε πλάστη για να ανοίξετε το ψωμί.
Λαδώστε τις θήκες στο ταψάκι για muffin και πιέστε το ψωμί μέσα σε κάθε θήκη.
Βασικό και δεν πρέπει με τίποτα να το ξεχασετε ή να το προσπεράσετε το παρακάτω βήμα.
Πρέπει να τοποθετήστε στο φούρνο για 3 λεπτά. Διαφορετικά μόλις ρίξετε το μείγμα θα μουλιάσει και δεν θα σας πετύχει! Αφαιρέστε από το φούρνο. Τα τοστ δεν χρειάζεται να ροδίσουν, μόνο να “στεγνώσουν”.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό, το γάλα, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε μπείκον σε κάθε ένα απο τα ψωμιά, μετά το τυρί.
Αμέσως ρίχνουμε 2 ½ κουταλιές της σούπας απο το μείγμα των αυγών σε κάθε ψωμί και στη συνέχεια τοποθετούμε αμέσως στο φούρνο. Εάν καθυστερήσετε να τα βάλετε στο φούρνο τότε το αυγό θα αρχίσει να μουσκεύει στο ψωμί.
Ψήστε για 12-15 λεπτά, μέχρι η κορυφή να είναι ελαφρώς χρυσή και η γέμιση να είναι ψημένη.
Αφαιρέστε από το φούρνο και 5 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε. Μόλις το βγάλετε θα φουσκωμένο αλλά στη συνέχεια θα ξεφουσκώσει
Μπορείτε να γαρνίρετε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
via recipetineats