in ,

Μπρόκολο σουφλέ super ελαφρύ!

Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους…

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια)
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο    
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί.
  • Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα. 
Tip
Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 Ιδεές για όμορφη Κουζίνα

58 υπέροχες ιδέες διακόσμησης με Νταμιτζάνες