in ,

H Μπιφτεκόπιτσα δεν είναι Όνειρο, είναι Θαύμα!

Οι μπιφτεκάρες και η πίτσα ήταν αγαπημένο φαγάκι παιδιόθεν. Στα πιο πολλά σπίτια όταν υπήρχαν για φαγητό μπιφτέκια ή πίτσα, δεν υπήρχε περίπτωση γκρίνιας του τύπου «φάε παιδάκι μου το φαΐ σου, θα ξυλιάσει!».Το πιάτο έμενε στο τραπέζι λες και ήταν αχρησιμοποίητο, πεντακάθαρο.


Έχω φάει κατά καιρούς διαφόρων τύπων γεμιστά μπιφτέκια. Γεμιστά με φέτα, με μπέικον , με γραβιέρα, με μετσοβόνε, με τυριά και λαχανικά και διάφορες άλλες παραλλαγές. Δεν μου είχε «κόψει» ποτέ -σιγά την ανακάλυψη που έκανα- να σκεφτώ το μπιφτέκι σαν βάση και επάνω του να στηθεί μια πίτσα. Μια πίτσα χωρίς ζυμάρι.

Το έφερε η κουβέντα με μια φίλη και μου ανέφερε την εκδοχή της…Μπιφτεκόπιτσας που στην αλλοδαπή κυκλοφορεί χρόνια τώρα και την ονομάζουν meatzza ή meatsa. Ενημερώθηκα λοιπόν με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος και να το αποτέλεσμα.

Η συνταγή είναι πολύ βολική γιατί σηκώνει πολλές πρωτοβουλίες όσον αφορά τα υλικά (το υποχρεωτικό είναι μόνο ο κιμάς).

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με λίγο χοιρινό)
  • 2 αυγά
  • Λίγο τρίμμα φρυγανιάς
  • Μυρωδικά που σου αρέσουν (σκόνη κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή ότι θες από αυτά)
  • Αλάτι-πιπέρι

Για γέμιση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
  • Σάλτσα πίτσας ή κάνεις δική σου
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει
  • Λαχανικά σε στικς (πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια ή άλλα)

Γενικά κάνεις τον κιμά με υλικά που είναι του γούστου σου, όπως όταν κάνεις μπιφτέκια.

Εκτέλεση

1. Μπορείς να ακολουθήσεις δύο τρόπους παρασκευής. Ή θα προψήσεις τον κιμά και μετά θα βάλεις τα υλικά επικάλυψης από πάνω μισομαγειρεμένα ή θα τα βάλεις όλα τα υλικά μαζί από την αρχή.

2. Αφού ζυμώσεις τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια, παίρνεις ένα ταψάκι της πίτσας ή ένα πυρίμαχο χαμηλό σκεύος διαμέτρου περίπου 30 εκατ. ή πάνω σε χαρτί φ. στο ταψί του φούρνου και απλώνεις τον κιμά σαν να είναι ζυμάρι πίτσας.

3. Στην περίπτωση που θα προψήσεις τον κιμά (10-12 λεπτά), την ώρα που ψήνεται περνάς τα λαχανικά από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι(1 κ.σ.) για να μαραθούν λιγάκι. Βγάζεις τη βάση πίτσας-μπιφτέκι από το φούρνο στραγγίζεις ότι λίπος έχει βγάλει, απλώνεις τη σάλτσα επάνω, μετά την τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω τα μισοσωταρισμένα λαχανικά. Ψήνεις για άλλα 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς την θέλεις και έτοιμος.

Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά μια κι έξω, αφού απλώσεις τον κιμά στρώνεις τα υλικά από πάνω με τη ίδια σειρά, με τα λαχανικά ωμά, και ψήνεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να σου είναι αρκετό. Καλό είναι στον ενδιάμεσο χρόνο αν μπορείς να στραγγίξεις λίγο το σκεύος.

Όταν ξεφουρνίσεις την Mπιφτεκοπίτσα, την αφήνεις 5-10 λεπτά να ισορροπήσει και να σταθεί. Από πάνω του πάει πολύ να την ραντίσεις με μια bbq sauce ή αν σ’ αρέfσουν τα καυτερά, μερικές σταγόνες tabasco ή και τα δύο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τι φυτεύουμε τον Φεβρουάριο

Το Βήμα Του Χειροτέχνη – Χειροποίητα Ξύλινα Διακοσμητικά και Παιχνίδια – Γιάννης Φωτιάδης