in ,

Πώς γίνονται τα αυγά Μπένεντικτ! Φάτε τα αυγά σας όπως οι Μπένεντικτ…

Το πιάτο Αυγά Μπένεντικτ δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του Waldorf Hotel όπως ακριβώς τα ζητούσε ο νεουορκέζος τραπεζίτης Lemuel Benedict με την οικογένειά του στο κυριακάτικο brunch τους. Πίστευε ότι τον βοηθούσαν να συνέλθει από το σαββατιάτικο μεθύσι. Πράγματι, δοκιμάστε τα μετά από βράδια με μπόλικο αλκοόλ, είναι μια Συνταγή ενάντια στο μεθύσι !

Υλικά για 4 μερίδες

Για τα αυγά

  • 6 αυγά (2 για τη σάλτσα)
  • 4 φέτες του τοστ
  • 4 φέτες ζαμπόν (Πάρμας, καπνιστό, ότι σας αρέσει)

Για τη σάλτσα

  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • Λίγη ποιοτική μουστάρδα στη μύτη του κουταλιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Ξεκινήστε από τη σάλτσα

Ανακατέψτε 2 κρόκους με τη μουστάρδα και 1-2 κουταλιές σούπας νερό σε μπεν μαρί, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και διατηρήστε τη ζεστή.

Πάμε τώρα στα αυγά

Ξέρετε να κάνετε αυγά ποσέ ; Είναι πανεύκολο : βράστε νερό μπόλικο με το ξύδι. Σπάστε τα αυγά σε μια κουτάλα και αποθέστε τα προσεκτικά στο νερό που βράζει. Αφήστε τα 3-4 λεπτά να γίνουν ποσέ και στη συνέχεια βγάλτε τα με την κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν.

Αν δεν διανοείστε να κάνετε αυγά ποσέ, τότε τηγανίστε τα απαλά, με βούτυρο. Μην μαυρίσουν, προσοχή !

Στο μεταξύ ξεροψήστε τις φέτες τοστ, τοποθετήστε από μία φέτα ζαμπόν και ένα αυγό στην καθεμία και περιχύστε τις με τη σως.

Τώρα τρώτε όπως οι Μπένεντικτ !

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ο Σοκαριστικός Λόγος που τα Ψυγεία Σήμερα Κλείνουν με Μαγνήτη

7 Έξυπνα (και Νόστιμα) Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με μια Παγοθήκη