in , ,

Σπιτική πίτσα και καλτσόνε στο τηγάνι, χωρίς χρήση φούρνου!

Σωστα διαβάσατε! Πίτσα και καλτσόνε στο τηγάνι χωρίς τη χρήση φούρνου! Αγαπάμε την πίτσα και σχεδον καθε Σαββατοκυριακο την τιμάμε. Δεν χρειάζεται φούρνο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη της αρεσκείας σας μαζί με μερικά φρέσκα λαχανικά και βασιλικό.

Υλικά για κάθε Πίτσα ή Καλτσονε
10 ντοματίνια κομμενα στα τέσσερα
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (1/4 γραμμάριο)
3-4 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι (ή περισσότερο αν θέλετε) τριμμένη μοτσαρέλα (100 γραμμάρια)
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μπεικον (10 γραμμάρια), εάν είναι επιθυμητό
* 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες (25 γραμμάρια) και 1/2 – 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα (16 γραμμάρια) (μόνο στο Καλτσόνε)
* Σωτάρετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι μαϊντανό και λίγο νερό, μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να ροδίσουν ελαφρά τα μανιτάρια και οι πιπεριές .

Φτιάξτε τη ζύμη της πίτσας και αφήστε τη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα. Η ποσότητα της ζύμης είναι αρκετη για 3 βάσεις πίτσας (24 εκατοστών)  (αν προτιμάτε πιο λεπτή κρούστα χρησιμοποιήστε λιγότερο ζύμη).

Για τη πιτσα

Βαλτε το ένα τρίτο της ζύμης σε ένα ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ψήστε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το κάτω μέρος να ροδίσει ελαφρά. Αναποδογυρίστε.Προσθέστε τα υλικά. Καλύψτε και συνεχίστε το ψήσιμο αρχικά σε χαμηλή και εν συνεχεία σε μεσαία θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το καπάκι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε για περίπου 5 λεπτά. Ελέγξτε μετά από 10 λεπτά φροντίζοντας να μην καεί. Αν σας αρέσει πιο σκούρα κρούστα αφηστε τη λίγο περισσότερο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για το καλτσόνε:
Τοποθετήστε τα υλικά στη μισή πλευρά της ζύμης, διπλώστε έτσι ώστε να γίνει μισοφέγγαρο. Πατήστε καλά τι άκρες να κολλήσει για να μην έχετε διαρροή υλικών κατά το ψήσιμο. Ψήστε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

via anitalianinmykitchen

Δείτε επίσης – Συνταγή πίτσα Σπετσοφάι!

Δείτε επίσης – Πίτσα σε μπουκίτσες! Μοναδική ιδέα για πάρτυ – μπουφέ

Δείτε επίσης – Ρολάκια πίτσας CUPCAKES! Το απόλυτο σνακ για πάρτυ και γιορτές!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μεταμορφώστε τη Συρταριέρα της Γιαγιάς σε Design Έπιπλο!

Μοναδικά ράφια από πεσμένα κλαδιά δέντρων!