Μαρμελάδα κρεμμύδι. Με το που διαβάζεις αυτόν τον τίτλο παραξενεύεσαι. Το ίδιο και εμείς. Όμως η μαρμελάδα αυτή δεν είναι να συνοδεύσει καφέ και πρωινό αλλά είναι μια super μαρμελάδα για ψητά και κρεατικά.
Τα υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες.
1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λευκό ξύδι
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίχνω μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρω για 8 λεπτά. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω το μείγμα ακάλυπτο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Αφήνω να κρυώσει και το βάζω σε βαζάκι- αποστειρωμένο αν θέλω να διατηρηθεί για καιρό.
Υπάρχουν πάντα αυτοί που μόνο στο άκουσμα «μαρμελάδα κρεμμύδι» θα κοροϊδέψουν και δεν θα μπουν καν στην διαδικασία να την δοκιμάσουν. Όμως πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε !!!!
via mpoufakos
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο