Συστατικά
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
500-700 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 φέτες ψωμί τοστ κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
5 χούφτες σπανάκι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κοτόπουλο ψητό ξεψαχνισμένο (χωρίς την πέτσα κατά προτίμηση) και κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μέτρια κατσαρόλα που την έχουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό για να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμέλ να πήξει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι που να γίνουν μια όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά – σιγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ χωρητικότητας 2 λίτρων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Tip
Προτιμάμε να μην σφίξουμε πολύ τη μαρέγκα γιατί έτσι θα χάσει πολύ όγκο όταν θα προσπαθούμε να την αναμείξουμε με τα υπόλοιπα…