in ,

Ντοματοκεφτέδες φούρνου

Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες και μάλιστα φούρνου για να μην έχουμε και τύψεις!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

Ντομάτες ώριμες: 4 -5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό: 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
Φαρίνα: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Καλαμποκάλευρο: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Δυόσμος: 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Άνηθος- μαϊντανός-βασιλικός: 1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Αλάτι -πιπέρι
Πάπρικα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Φέτα τριμμένη: 100 γρ προαιρετικά

Οδηγίες

Πλένουμε τις ντομάτες ,τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να τις χοντροκόψουμε (όχι όμως να πολτοποιηθούν). Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και μαζί με τις ντομάτες τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά,τα άλευρα κοσκινισμένα ,το ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προαιρετικά την φέτα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Λαδώνουμε ένα ταψί ελάχιστα,στρώνουμε λαδόκολλα,παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθουμε στρογγυλές ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να κοκκινίσουν.Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, ενώ τρώγονται ζεστοί και κρύοι.

* Το μείγμα  πρέπει να είναι ελάχιστα σφικτό.
via chefoulis

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγή πίτσα Σπετσοφάι!

40 πίνακες – κατασκευές με κλωστή (string art)