in , , ,

Φτιάξτε το Δικό σας Κερί Σιτρονέλας και Αποχαιρετίστε τα Κουνούπια για Πάντα!

Πείτε «Ξουτ!» στα ενοχλητικά κουνούπια και λοιπά ζωύφια που θέλουν να κάνουν το σπίτι σας μόνιμη κατοικία τους με ένα υπέροχο χειροποίητο κερί.

Εν μέσω καλοκαιριού, συνεχίζετε να υποδέχεστε στο σπίτι σας μικροσκοπικούς απρόσκλητους επισκέπτες. Ο λόγος για τα κουνούπια και άλλα ζωύφια τα οποία πιθανότατα συνεχίζουν τις βόλτες τους στο σπίτι σας. Ακόμα κι αν έχετε καταφέρει, ακολουθώντας τις συμβουλές μας, να διαφυλάξετε την ησυχία των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σας από το ενοχλητικό «Ζζζζζ», ενδέχεται η βεράντα και η αυλή σας να παραμένουν απροστάτευτες στις επιδρομές των εξωτερικών δυνάμεων. Μην ανησυχείτε όμως: η λύση είναι στο χέρι σας. Επιπλέον, είναι οικονομική και πανεύκολη. Δοκιμάστε να φτιάξετε το κερί σιτρονέλας που σας προτείνουμε παρακάτω και ετοιμαστείτε να φτιάξετε μια αόρατη –κι αρωματική– ασπίδα προστασίας πάνω από το σπίτι σας.

Τι θα χρειαστείτε:
Παραφίνη (θα τη βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και χρωματοπωλεία)
Αιθέριο έλαιο σιτρονέλας (θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
Αιθέριο έλαιο λεβάντας (θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
Φιτίλι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή κηροπλαστικής)
Πιστόλι σιλικόνης (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
Τσοπ στικ (κινέζικα ξυλάκια)
Πυρίμαχο σκεύος
Ένα δοχείο
Ανάψτε το κερί λίγο πριν τη δύση του ηλίου για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά όλο το βράδυ.

Πώς θα το φτιάξετε:
1. Βάλτε την παραφίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε την να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
2. Καθώς πήζει το κερί, χρησιμοποιήστε το πιστόλι σιλικόνης για να κολλήσετε το φιτίλι στην βάση του δοχείου στο οποίο θα τοποθετήσετε το κερί. Χρησιμοποιήστε τα τσοπ στικς για να στερεώσετε το φιτίλι στο πάνω μέρος του δοχείου. Γιατί; Αν δεν το στερεώστε, το κερωμένο φιτίλι θα αρχίσει να λιώνει όταν βάλετε το κερί στο κουτί κι ενδέχεται να βουλιάξει.

Δεν έχετε τσοπ στικ; Κανένα πρόβλημα! Περάστε το φιτίλι γύρω από τα μολύβια και τα στιλό σας.
3. Αποσύρετε τη λιωμένη παραφίνη από τη φωτιά και τοποθετήστε τη σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Ρίξτε στο μείγμα τη σιτρονέλα (υπολογίστε περίπου 30 ml ανά 6 φλ. λιωμένης παραφίνης) και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατέψετε καλά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
4. Γεμίστε το δοχείο με το κερί και αφήστε το να κρυώσει για 1-2 ώρες. Τέλος, μην ξεχνάτε να ανάβετε το κερί μια ώρα πριν τη δύση του ηλίου για να απολαύσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ χωρίς κουνούπια.

Δείτε επίσης – Παγίδα για κουνούπια: Απλά, εύκολα, οικολογικά

Δείτε επίσης – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: Bασικές – ΓΕΝΙΚΕΣ Οδηγίες

Δείτε επίσης – Φτιάξτε τα δικά σας απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

6 πρωτότυπα παγάκια

Τούρτα Εκλαιρ